Две от австрийските провинции - Горна Австрия и Залцбург въвеждат

...
Две от австрийските провинции - Горна Австрия и Залцбург въвеждат
Коментари Харесай

Въвеждат локдаун в две австрийски провинции

Две от австрийските провинции - Горна Австрия и Залцбург вкарват локдаун от началото на идната седмица. Причината е повишение на броя на новозаразените. Възможно е да бъдат въведени ограничения и на национално равнище, конференцията на ръководителите на провинциите е планувана за на следващия ден, когато ще бъдат взети решения за нови ограничения за преодоляване на пандемията.

Още през днешния ден ръководителите на двете провинции, най-тежко наранени от коронакризата, потвърдиха пред австрийската информационна организация АПА решението да вкарат локдаун от началото на идната седмица, защото ситуацията в лечебните заведения в Горна Австрия и Залцбург е трагично. Очаква се локдаунът да продължи няколко седмици.

Днес следобяд министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн ще беседва с двамата провинциални ръководители за ескалиращата обстановка, по-късно ще се състои среща на обществените сътрудници с федералния канцлер Александър Шаленберг, вицеканцлера Вернер Коглер и министрите на опазването на здравето, на труда и на туризма. Паралелно с това ще заседава и комисията по COVID-19.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР