Две осиновени преди 7 години българчета са открити в тежко

...
Две осиновени преди 7 години българчета са открити в тежко
Коментари Харесай

Две осиновени българчета са открити в тежко състояние в САЩ

Две осиновени преди 7 години българчета са открити в тежко положение в американския щат Мисури. Техни осиновители са американци - 56-годишен мъж и 40-годишна жена. Към момента американските управляващи са поели закрилата на децата, те са настанени на безвредно място и са под отбраната на полицията. От Министерството на правораздаването са изпратили писмо до генералния консул на Съединени американски щати в България за даване на цялостна информация за положението на двете девойки.

Двете момичета-близначки са били осиновени от американското семейство през 2011 година на 7-годишна възраст. Едното дете е с умствена назадничавост, и преди осиновяването са живели в институции у нас. В България децата са получили три отхвърли за осиновяване.

Осиновителите на двете българчета, които имат още осем деца, преди няколко месеца заживяват във плантация в дребното градче Съмърсвил в Мисури. Всички те не ходели на учебно заведение, били обучавани в къщи, родителите били мощно религиозни. Преди няколко дни съседи от градчето подали сигнал за положението на децата, откакто забелязали едно от българчетата да върви единствено по далечен път във очевидно тежко положение. Властите реагирали незабавно.
Иван Анчев, общоприет консул на България в Съединени американски щати: Децата са минали медицински прегледи, не са открити данни за полово принуждение. В положително здравословно положение са, без болести. Грижат се хора за тях, тъй че към този миг децата са в една добра и сигурна средата. Уверявам си, че в Съединени американски щати законите за протекция на децата са изключителни строги и прецизни и постоянно се регистрира най-хубавото за детето, тъй че в това отношение не би трябвало да имаме никакви терзания. Милена Първанова, Дирекция " Международно осиновяване " към Министерство на правораздаването: По смисъла на конвенцията за интернационално осиновяване, в страната на осиновители би трябвало да се вземат всички нужни ограничения, за които е установен риск. В тази връзка Министерството на правораздаването изпрати писмо до генералния консул на Съединени американски щати в България за даване на цялостна и подробна информация за ситуацията на децата и ограниченията, които са подхванати за тяхната протекция.
От правосъдното министерство обясниха, че кандидат-осиновителите са отговаряли на нужните условия и дали всички нужни документи. В България постоянно се получавали отчети от американските обществени служби, от които ставало ясно, че децата са мощно привързани към родителите си. Последният отчет е от 2013 година.

В момента генералното консулство в Чикаго е в непрекъснат контакт с управляващите и оказва цялостно административно подпомагане по случая, осведомят от външното ни министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР