Две опасни домашни кучета са нападнали 12 – годишното дете

...
Две опасни домашни кучета са нападнали 12 – годишното дете
Коментари Харесай

Две кучета са нахапали 12- годишното дете от Мърчево, ръката му е счупена и наядена

Две рискови домашни кучета са нападнали 12 – годишното дете от монтанското село Мърчево, община Бойчиновци, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Майката изясни, че четириногите любимци на локално семейство избягали от двора като си отворили вратата и нападнали момиченцето, което отивало за самун. Дъщерята на притежателя ги чула и изтичала, хванала едното, само че през това време другото куче ухапало момичето, което викало за помощ. Дясната ръка на детето е изядена, китката е счупена и потърпевшото дете е на лекуване в ортопедията в монтанската болница.  Шестокласничката няма да може да върви на учебно заведение. „ Детето е добре. Правим му антибиотична и противобясна профилактика по скица. Утре след превръзка ще преценим дали да му сложим гипсова имобилизация и може да го изпишем “, съобщи началникът на Отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “- Монтана доктор Павел Цочев.

Случката се е разиграла на свечеряване на 29 декември. Четириногото е счупило дясната ръка на детето, което се опитвало да се отбрани. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

От полицейската дирекция в Монтана припомниха, че казусът не е първи в района за тази година. През пролетта бездомни кучета нахапаха жена в Лом, която след това заведе дело против локалната община и то приключи с присъда на потърпевшата да бъде изплатена отплата за нанесената й телесна щета и претърпяния стрес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР