Две обвинения и 72 часа арест за мъжа, намушкал с

...
Две обвинения и 72 часа арест за мъжа, намушкал с
Коментари Харесай

Обвинение за нападателя с нож: Защо се стигна до агресия заради неносене на маска?

Две обвинявания и 72 часа арест за мъжа, намушкал с нож юноша в тролейбус след скандал, че нападнатият не носи маска.

Мъжът ще дава отговор за закана за ликвидиране и за безчинство, оповестиха през днешния ден от прокуратурата.

Според наблюдаващия прокурор причинителят би трябвало да остане в ареста поради високата социална заплаха на действието.

„ Деянието се отличава с изключителна смелост – осъществено е през светлата част на денонощието, в наличието на голям брой жители, които също са били в тролейбуса “, се показва в мнението на държавното обвиняване.

Записите от случилото се към този момент са при проверяващите. Повече от хиляда транспортни средства на градския превоз кръстосват улиците на София. Невъзможно е всички 4 хиляди камери да бъдат следени в действително време, по тази причина при случай записите се предават на полицията.

„ Имаме диспечерски център, в който се следят всички камери. Ако лидерът задейства паник бутона, в екрана се демонстрират камерите от това транспортно средство “, изяснява шефът на Центъра за градска подвижност – Димитър Дилчев.

Според доцент Николай Димитров случилото се в тролея не е единствено разследване на напрежението, пандемията и постоянно изменящите се ограничения: „ Това можеше да се случи и в случай че пасажерът беше без билет. Защо аз би трябвало да съблюдавам разпоредбите, които ми постановат, а някой различен си разрешава да не ги съблюдава. Това е отключващ механизъм за експанзия “.

Три институции, а не ядосани жители, могат да глобяват нарушителите на противоепидемичните ограничения – Министерство на вътрешните работи, РЗИ и общината. Столичната община е наложила 109 акта за неносене на маски в градския превоз за последните два месеца. От началото на пандемията формираните актове са общо 446, като множеството са за неносене на маски най-много от личния състав на заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР