Две образователни програми, предназначени специално за учениците от 7 и

...
Две образователни програми, предназначени специално за учениците от 7 и
Коментари Харесай

БНТ пуска две нови програми с подготовка за матурите след 7 и 12 клас

Две просветителни стратегии, предопределени особено за учениците от 7 и 12 клас, на които предстоят матури стартира да излъчва Българска национална телевизия. Те са създадени дружно с Министерство на образованието и са част от акцията " С Българска национална телевизия на учебно заведение ", която започва още предходната година, когато беше въведено изключителното състояние и карантина в страната

Поредицата от видео уроци в помощ на седмокласниците за Националното външно оценяване по математика и български език включва разбор на творби, тематики, преразкази, директна и непряка тирада, правопис, задания, уравнения и решения. Под заглавие „ На фокус 7. клас “ тя ще се излъчва в понеделник и вторник от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повтаряне в събота от 8:00 ч. по Българска национална телевизия 2 и повторения в същите делнични дни по Българска национална телевизия 4 от 17:30 ч.

„ Матурата на фокус “ е другата специфична просветително стратегия, ориентирана към зрелостниците. Поредицата от уроци за държавните зрелостни изпити по български език и литература, съдържаща езикови правила, основни тематики, хрумвания, претекстове, облици и герои, илюстрирани с образци и задания ще се излъчва в сряда и четвъртък от 8:00 ч. и от 15:00 ч., с повтаряне в неделя, от 8:00 ч. по Българска национална телевизия 2 и повторения в същите делнични дни по Българска национална телевизия 4 от 17:30 ч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР