Две новини минаха почти незабелязано в общия информационен поток. Първата

...
Две новини минаха почти незабелязано в общия информационен поток. Първата
Коментари Харесай

Кой сега трябва да плаща по -висока такса смет - обикновенните българи или „зелените“ рекетьори?

Две вести минаха съвсем неусетно в общия информативен поток. Първата вест е българската, че част от общините ни желаеха да се вдигне такста боклук.

Втората е европейска, че от 2021 година финансирането с европейски средства по Оперативна програмата „ Околна среда “ ще е с приоритет „ Кръговата стопанска система “.


Тази информация беше доказана и в известие на Министерството на околната среда и водите. Тези вести направиха на пух и прахуляк целия плач на нашенските „ псевдозелени “ против оползотваряване като гориво на РДФ и биомаса. На най-високо европейско ниво бе доказано, че една от главните задания на европейската стопанска система е намаляването на депонирането на боклуци с 10 % до 2030 година, посредством два съществени метода - преработване и произвеждане на РДФ, за извличане на сила от тях. Оказа се, че на инат на изказванията на българските „ екокомунисти “, РДФ и биомасата са част от европейската стратегия за кръгова стопанска система и оптимално потребление на ресурсите.

Странно е, че съгласно домораслите ни зелени „ екперти “ отпадъците са просто отпадък, а съгласно Европейски Съюз отпадъците са запаси, които би трябвало да се употребяват, в това число и за произвеждане на електро и топло сила. Кой в този момент е същински зелен, тези които оползотворяват РДФ и биомаса за сила или българските крайни „ екокомунисти “? Бомбата с отпадъците тиктака освен в цяла Европа, само че и у нас. За това част от общините у нас желаеха повдигане на такса боклук.

Просто няма къде да дават отпадъците. Тяхното нормално депониране по сметищата става прекомерно скъпо и рисково. Кой в този момент би трябвало да заплати сметката елементарните жители, или отново същите добре познати ни нашенски „ зелени “,които на практика стопираха потреблението на РДФ от боклуци? Медиите,които необятно отразяваха митингите им, в този момент ще се бръкнат ли да платят такса боклук вместо нас? Някой ще понесе ли отговорност за това,че бяха спрени цели планове, и вместо да унищожаваме отпадъците,ние ще се давим в тях? Кой ще заплати сметката?Най-вероятно никой. Както се споделя „ Не е вманиачен който яде зелника, вманиачен е този,който му го дава “.

А „ зелените специалисти “, доста зелник хапнаха около своите митинги.Разбира се, за наша обща сметка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР