Две нови съмнителни проби за неуточнения остър хепатит при децата

...
Две нови съмнителни проби за неуточнения остър хепатит при децата
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Изследват две нови съмнителни проби за острия хепатит при децата, очаквам да се потвърдят

Две нови съмнителни проби за неуточнения изострен хепатит при децата се изследват в Националния център по заразни и паразитни заболявания като се чака да се удостовери съществуването на вируса. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил.

Единият от случаите е от софийско, а другият от Пловдив.

" Имаше четири проби, доста близки до дефиницията на вируса. Две отпаднаха. Останаха две, които евентуално ще потвърдим, в случай че всичко върви в тази посока. " - сподели Кунчев.

В момента здравните управляващи събират информация от персоналните лекари за всички съмнителни случаи. Пробите се изследват в Националната референтна лаборатория. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил съобщи, че ще се ревизират и съмнителни случаи обратно във времето, в опит да се открие причинителят на неуточнения хепатит.

" Това си е един хепатит, който не знаем от какво е провокиран. Ние сигурно не можем да кажем нито по какъв начин се предава, нито кой го провокира. " - съобщи Кунчев.

Около 300 случая на острия неизяснен хепатит при децата са обявени по света. В Европейски Съюз са регистрирани 253 болни.

Относно пандемията от COVID-19 Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил съобщи, че към момента не е настъпил моментът, в който да може тя да бъде приравнена към грипната зараза. Според основния държавен здравен контрольор българите не би трябвало да разчитат на развиването на групов имунитет, тъй като у нас към момента има доста хора, които не са се сблъскали с заболяването, нито са имунизирани.

По думите на Кунчев никой не може да предвижда по какъв начин и дали ще се развие пандемията наесен. Междувременно обаче, през лятото рестриктивните мерки в Европа се облекчават сензитивно. От на следващия ден отпада условието за носене на маска по време на полет в Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР