Две нови магистърски програми, съобразени с нуждите на пазара на

...
Две нови магистърски програми, съобразени с нуждите на пазара на
Коментари Харесай

Започна приемът в две нови магистърски програми в Академията на МВР

Две нови магистърски стратегии , съобразени с потребностите на пазара на труда, разкриват Академията на Министерство на вътрешните работи и Варненският свободен университет „ Черноризец Храбър “ тази есен.

Новите специалности „ Защита правата на индивида “ и „ Противодействие на киберпрестъпността “ са създадени от факултет „ Полиция “ на АМВР и Юридическия факултет на ВСУ „ Черноризец Храбър “ и подхождат на европейските стандарти, развиването на технологиите и потребностите от фрагменти.

В магистърската стратегия „ Защита правата на индивида “ студентите ще придобият широкопрофилна и интердисциплинарна подготовка за главните права на индивида ,  практиката на националните и интернационалните юрисдикции в тази област, вътрешноправна и сравнителноправна европейска и интернационална уредба на главните права, както и за съответните механизми за тяхната отбрана.

Магистърската компетентност „ Противодействие на киберпрестъпността “ ще даде на студентите познания и на практика умения за битка с този тип закононарушения посредством проучване на дисциплини, свързани със законодателството в региона на киберсигурността и организационните, тактическите и интернационалните аспекти на съдействието в тази област.

Учебният развой, в който ще вземат участие преподаватели от двете висши учебни заведения, ще протича адаптивно по отношение на потребностите на студентите – посредством включване на ново цифрово просветително наличие , електронни запаси и облачни технологии. Присъствените занятия през първия учебен срок ще се организират във факултет „ Полиция “ на АМВР.

Обучението е с дълготрайност два семестъра в задочна форма и приключва с държавен изпит или отбрана на дипломна работа . Годишната такса за образованието е в размер на 550 лева

Желаещите да се образоват в новите взаимни магистърски стратегии могат да аплайват до 30 септември 2022 година, като подадат документи в Академията на Министерство на вътрешните работи персонално или по пощальон . Кандидатите и за двете нови специалности ще положат тест по направление „ Национална сигурност “ на 5 октомври  в стая 521 или 412 в  Ректората на АМВР.

Учебните занятия стартират на 31 октомври 2022 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР