Две нощи на безредици разтърсиха покрайнините на португалската столица Лисабон,

...
Две нощи на безредици разтърсиха покрайнините на португалската столица Лисабон,
Коментари Харесай

Размирици в Лисабон, след като полицията застреля чернокож мъж

Две нощи на вълнения раздрусаха покрайнините на португалската столица Лисабон, оповестява " Ройтерс ".

Бяха подпалени рейсове, отпадъци и хвърлени камъни.

До размириците се стигна след фатална полицейска пукотевица по негър мъж.

Те започнаха в мултикултурен квартал на лисабонското предградие Амадора, откакто 43-годишен мъж беше убит от полицията в ранните часове в понеделник.

Медиите оповестиха, че към 30 души са излезли на улицата в понеделник вечерта. Не е ясно какъв брой са излезли през втората вечер, написа news.bg.

Трима души са арестувани, а двама служители на реда и други двама са ранени. Била е изпратена полиция за битка с безредиците, а пожарникарите са потушили запаления огън.

Според изказване на полицията жертвата на стрелбата избягала и аварирала с кола, откакто е видяла полицейски автомобил. Когато служителите на реда се доближили, мъжът се опитал да ги нападне с острие и бил прострелян, след което умрял в болничното заведение.

Някои поданици упрекнаха полицията в потребление на несъразмерна мощ. Правозащитната група " СОС Расизъм " (SOS Racismo) уточни, че мъжът се е включил към дълъг лист с чернокожи хора, убити от полицията.

Органите на реда оповестяват, че ще проверяват дали е била употребена несъразмерна мощ, а министърът на вътрешните работи Маргарида Бласко увери, че ще бъдат положени всички старания, с цел да бъдат изправени бунтовниците пред съда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР