Две неща влизат в сила от днес в целия ЕС:

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Уволненията в АПИ са заради "Автомагистрали", върнаха Боби Михайлов в БФС

Две неща влизат в действие от през днешния ден в целия Европейски Съюз: първата версия на онлайн-портала за Коронавирус документи и новата европейска прокуратура. Първото към този момент е работна версия и единствено 10 страни са свързани с него, една от които е България (и единствените, които могат да се снабдят със документ, най-малко към този момент, са дефинитивно ваксинираните). На него се разчита да избави най-малко малко туризма в Европейски Съюз, който все още е западнал.

Второто дава обещание да е по-важно дълготрайно за нас, в случай че се изпълнят даже част от поръчките. Прокуратурата би трябвало да проверява злоупотреби с еврофондове, пране на пари, измами с Данък добавена стойност, корупция. Все неща, които и българската прокуратура би трябвало да проверява, само че защото не сме случили на такава, в този момент ще се надяваме на онази в Брюксел.

В тази връзка, скъсаната предходната година тръба във Варненското езеро, която беше платена по европрограми, само че явно недобросъвестно изпълнена, продължава да бълва лайна., морската община има нов капиталов план за ремонт на водопровода, откакто към този момент за четвърти път го ремонтира. Междувременно водата в езерото продължава да се замърсява.

И като приказваме за изтичане, в София ще продължи да вали и на следващия ден, а по-късно има изгледи слънцето да изгрее и температурите леко да се вдигнат.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯУволненията в АПИ са поради " Автомагистрали "
Според новия районен министър Виолета Комитова, управлението на Пътната организация е заменено поради раздадените задатъци от 221 млн. лева, които са преведени на държавната " Автомагистрали ", а по-късно - на частни компании. Парите са били планувани за справяне със свлачищата и държавната компания е избрала 25 частни компании, на които е превела 188 млн. лева, за общо 84 обекта. От тях все още е изпълнен единствено един - свлачището под Рилския манастир, а множеството са на равнище планиране. В момента шефът на " Автомагистрали " Стоян Беличев се намира в отпуск.
ВиК планове на софийска община ще получат рамо от Министерство на регионалното развитие за влизане в Плана за възстановяванеСлед като софийското метро получи великодушна поддръжка от кабинета " Борисов ", с цел да влезе в 12-те милиарда лв. от Брюксел, в този момент служебният кабинет ще поддържа нова концепция на Йорданка Фандъкова - да се финансират водопроводи, канализация и пречиствателни станции за дребните обитаеми места към столицата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР