Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението и те

...
Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението и те
Коментари Харесай

Борисов: Две неща могат да изкарат ГЕРБ от управлението

Две неща могат да изкарат ГЕРБ от ръководството и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията по време на националния съвет във Велико Търново, заяви Българска национална телевизия.

Борисов, сходно на сътрудниците си от партията, остро разкритикува бюджета, препоръчан от финансовия министър Асен Василев и сложи ултиматум на ПП-ДБ - в случай че предложенията на ГЕРБ не влязат в план-сметката, може да изоставен ръководството.

" Ако в този бюджет ги няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, аз знам парламентарната група какво ми споделя и ще се причисля към нея. Няма ли го писано, няма ли го обезпечено, няма да се поддадем повече. Нито имаме заместник-министри, няма да носим отговорност за безобразията, които вършат. Няма ли я " Хемус " записана - няма какво да си приказваме. Няма ли " Русе - Търново " записана - няма какво да си приказваме. Ако желаят, с решения на Народното събрание ще ги възложим, с цел да не се тормозят. Ние би трябвало това да го създадем ".

Единственото положително на ръководството е ясната евроатлантическа посока на страната, само че всичко останало е в контраст с идеологията на ГЕРБ, уточни Борисов.

" Като начало повече не би трябвало да ни наричате сглобка - не виждам в тази трансформирала се в цинизъм дума нищо рационално, нищо положително за хората. Вчера на учението в Ново село си дадох сметка за себе си, че в действителност ей този евроатлантизъм, станал и той към този момент сложна за преглъщане дума, в случай че през днешния ден изрично не кажем " тръгваме си " - стои това. Светът е токова комплициран сега - война в Украйна, война в Израел ".

Борисов разяснява и плануваното увеличение на пенсиите:

" Ние сме консервативна център дясно партия, която на глас е изричала преди избори - няма да подвигаме пенсиите, тъй като бюджетният недостиг би трябвало да е нула или на остатък. Това се споделя физиономия и идеология на хора, които желаят вярно ръководство на обществените финанси ".

Коментира още, че към раздутия недостиг са прибавени 40 милиарда лева събираеми суми - и попита с какви нови вложения ще бъде реализирано това.

" С смут откривам, че България се трансформира в един слънчев парк. Навсякъде стъкло, едно две работни места. Природата се трансформира в стъкло ", сподели Бойко Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР