Две найлонови чанти с накити, евро, долари, много германски марки

...
Две найлонови чанти с накити, евро, долари, много германски марки
Коментари Харесай

Появи се информация за плячката на апашите на митницата в Благоевград

 Две найлонови чанти с украшения, евро, долари, доста немски марки и драхми отмъкнали крадците, щурмували в събота през нощта митница Благоевград, пишe struma.com.

Обирджиите, разполагащи по всяка възможност с информация от някогашен или сегашен митничар, очаквали, че в касата ще намерят милиони, събирани от административни митнически акции. Те обаче май ще се окажат мощно разочаровани в желанията си да станат милионери за една нощ. Двете чанти с накити не са единствено сребро, а огромна част от тях са ментета, арестувани при импорт от Македония преди над 10 години, когато вървеше спекулация с накити- менте. Част от парите в касата са събирани от края на 90-те години и към този момент са отвън приложимост.

Според първичната информация парите, които могат да служат на крадците, са няколко десетки хиляди левове, в долари и евро, останалите са излезлите от приложимост марки и драхми.  Точната сума ще стане ясна след няколко дни, когато се направи проверка на старите актове. В никой случай не става въпрос за милиони или половин милион, разкриха осведомени. Станаха ясни и още детайлности.

Няколко пъти СОТ-а на експолицейския началник Христо Величков е подавал сигнал към живите охранители от " Скорпио ", че сотът се е задействал и нещо става. Охраната обаче не е реагирала. Интересно е, че накитите и парите са били в каса, която е рязана с ъглошлайф, който основава заплашителен звук. Как не са чули охранителите, това е въпросът. Крадците очевидно са тръгнали да ограбят касата, защото са минали през оръжейницата на митницата, само че не са пипнали оръжията. Взели са торбите с накитите, от тежестта найлоновите торби се скъсали,което изяснява и разпилените по двора бижута.

Находката на крадците са материални доказателства по административни митнически актове от края на 90-те години. Факт е, че крадците са разполагали с информация от вътре, по тази причина всички чиновници, които са имали достъп до помещението и информация за местонахождението на касата, ще бъдат призовани за разпит.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР