Две наши сънароднички отиват на балотаж за място във френския

...
Две наши сънароднички отиват на балотаж за място във френския
Коментари Харесай

Наша сънародничка в партията на Льо Пен: И България, и Франция имат проблеми с мигрантите и със сигурността

Две наши сънароднички отиват на балотаж за място във френския парламент от партията на Марин льо Пен Какво притегли към националистическата идея Славка Михайлова, за каква смяна във Франция и Европейски Съюз се борят от „ Национален общ брой “, споделя българката – претендент от район Ло в Южна Франция. С нея беседва Рада Домусчиева. 

Славка Михайлова живее от 21 години във Франция. Преводач и учител е по италиански, български и съветски езици. От две години е деен член на партията „ Национален общ брой “.

Казва, че от дълго време е последовател на националистическите хрумвания. „ Симпатизант съм на нашите придвижвания като „ Възраждане “ и някои други “, споделя тя.

„ Тъй като въпреки всичко пребивавам във Франция и нямам непосредствен досег, взех решение да се посветя тук на сходна идея – отбрана на националните ползи. Тъй като ми се коства, че напоследък и в България, и във Франция имаме невероятни проблеми. Едни и същи проблеми с мигранти, със сигурността, опцията на хората да живеят добър живот се понижава, нямат задоволително средства, с цел да го създадат. За жал и в България, и във Франция всички тези неща са на разположение “, счита тя.

Казва, че не всички мигранти са неприятни. „ Даже и в подобен дребен град, в какъвто пребивавам аз, вечер те е боязън да излезеш. Трябва да се направи нещо, не би трябвало единствено на думи, би трябвало и каузи. Да се направи нещо, тъй като в случай че не се направи, ще се окажем в доста сериозна обстановка “, счита тя.

„ Аз съм и френски, и български жител, и пазя правата на хората, които са почтени, работливи, без значение от коя страна са. Нашите стремежи на партията на Льо Пен и Бардела са три съществени и доста незабавни. Това е да се понижи миграцията, знаем за коя миграция приказваме, да се усили сигурността в страната и покупателната опция на популацията. Това ще бъдат трите неща, в случай че бъде определен Бардела, по които незабавно ще стартира да се работи, още и одит на държавната каса, и други. Работата е гигантска, само че с цел да се стигне до някакво решение, от някъде би трябвало да се стартира “, споделя тя.

За втория тур се чака оспорвана борба. Срещу Славка Михайлова в регион Ло се състезават самостоятелен републиканец и претендентът на новия национален фронт.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР