Две нападения с нож в сърцето на Лондон и центъра

...
Две нападения с нож в сърцето на Лондон и центъра
Коментари Харесай

Нападения с нож в Брюксел и Лондон ни върнаха към ужаса в Барселона

Две набези с нож в сърцето на Лондон и центъра на Брюксел ни върнаха към ужаса от Барселона седмица по-късно. Слава Богу, този път няма мъртви.

Снощи мъж атакува двама бойци с нож, крещейки " Аллах е популярен! ", в центъра Брюксел и беше убит. Властите дефинираха случая като тероризъм.

Мъж с " огромен нож " пък атакува двама служители на реда до Бъкингамския замък също през вчерашния ден вечерта. Те са с леки пострадвания, а той - задържан.

Брюксел

Нападението станало към 20.15 ч. в центъра на Брюксел, при питейни заведения и заведения за хранене на пешеходната зона, където патрулирали бойци. 30-годишният белгиец от сомалийски генезис ги нападнал с нож и крясъци " Аллах е популярен! ". Ранил и двамата и бил прострелян. Откарали го в болница където умря.

Единият боец е ранен леко в ръката, другият има лицеви рани, само че положението му също не е съществено.

Говорител на федералната прокуратура съобщи, че нападението е терористичен акт, осъществен от мъж, за който до момента не е засичана сходна рискова активност. Властите считат, че случаят е индивидуален, а не серия от планувани офанзиви. Те не покачиха степента на заплаха, която сега е на равнище 3 и демонстрира " сериозна и същинска " опасност.

Преди два месеца управляващите осуетиха терористично нахлуване а централна станция в Брюксел. Мъж беше убит, откакто провокира дребна детонация.

През март 2016 година 32 души бяха убити, а повече от 300 бяха ранени в координирани набези на брюкселското летище и в метрото на града.

Лондон

Нападението в Лондон бе осъществено пред Бъкингамския замък в петък през нощта. Извършителят е аресуван, заяви английската полиция. Двамата нападнати служители на реда са леко ранени и отведени в болница за леченим. Мъжът е към 25-годишен, съгласно полицията. 

Инцидентът стана на улица, която свързва Бъкингамския замък с площад „ Трафалгар “ и е привлекателен център за туристи от целия свят.

Нито един от членовете на кралското семейство не е бил в двореца по това време. Говорителка на полицията сподели, че към момента не могат да разясняват какъв е претекстът за нападението.

Англия беше ударена от три набези тази година. Загинаха 36 души, а в страната е несъмнено високо равнище на заплаха, което демонстрира, че е доста евентуално да има набези.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР