Две намерения за развитието на Благоевград сподели днес пред журналисти

...
Две намерения за развитието на Благоевград сподели днес пред журналисти
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов сподели 2 намерения за развитие на Благоевград! Превръщат парк Македония в Иновационен квартал, изграждат нова Индустриална зона

Две планове за развиването на Благоевград показа през днешния ден пред публицисти кметът на Благоевград Илко Стоянов. Първото е обвързвано с парк „ Македония “, който ще бъде трансфорат в Иновационен квартал по сходство на София техпарк и Бизнес парк – София. Идеята е в настоящия парк да се построи многофункционален комплекс за бизнес. „ Имаме желание да изградим многофункционална спортна зала с потенциал 3 000 души за спортни събития и разнообразни експо-та. Заложено е и вероятно създаване на нов църковен храм.

Може да остане и едно намерено фестивално пространство в богата паркова среда. Иновационният квартал ще включва както здания за бизнес цели, по този начин здания, планувани за нощуване. Пространството към тях ще бъде облагородено със зелени зони, градинки, фонтани и пешеходни сектори. И най-важното е, че във въпросната зона ще се разкрият към 2 000 работни места.

Кметът показа, че за това желание е бил и диалогът министър Лорер. Този план може да се случи, когато получим интерес за ангажираност от най-малко 50 % на тези площи, добави кметът.
Второто желание е обвързвано с построяването на нова Индустриалната зона в Благоевград, като за построяването и към този момент се оглеждат две територии.
Едната е от 160 дка в региона на остарялата Индустриална зона..Втората е в региона, където са предприятията на Водно строителство. При кръговото кръстовище на Зелен дол.. Там може да се обособи зона от към 300 дка. В момента терените са със статут на аграрни площи. По мотив напрежението и предстаящия митинг за Покровнишкия мост,градоначалникът съобщи,че поддържа хората,ще бъде на митинга. Той допуска,че в края на август и началото на септември ремонтните действия ще стартират.

П.Георгиев


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР