Две мощни експлозии удариха две джамии в Мазар-и-Шариф, столицата на

...
Две мощни експлозии удариха две джамии в Мазар-и-Шариф, столицата на
Коментари Харесай

Експлозия в шиитска джамия по време на молитва, десетки убити и ранени

Две мощни детонации удариха две джамии в Мазар-и-Шариф, столицата на провинция Балх.

Местни медии в Афганистан преди няколко минути оповестиха, че е станала друга детонация в джамията Махдия в Мазари Шариф. Все още не се оповестява броят на жертвите.

При детонацията починаха минимум 31 души и бяха ранени още 87 в най-голямата шиитска джамия в Мазари-Шариф, съгласно последните отчети.

Експлозията е станала по време на обедната молитва. Силите за сигурност на талибаните блокираха пътищата, водещи към джамията.

Преди няколко часа бяха обявени и детонации в Нангархар и Кундуз, където беше атакувана талибанска кола и четирима талибански бойци бяха убити, съгласно локалните медии в Нангархар.

По-рано в четвъртък в столицата Кабул крайпътна бомба избухна и рани две деца.

Говорителят на полицията в Кабул Халид Задран сподели в туит, че бомбата е избухнала в междинната линия на път в западен регион на Кабул в квартал, най-вече шиитски.

Два дни по-рано в същия регион повече от 20 души, в това число възпитаници, бяха убити и 11 други бяха ранени след две детонации, ориентирани към учебно заведение за момчета в квартала Дашт-е-барчи на афганистанската столица, сподели представител на полицията в Кабул.

Експлозиите във вторник станаха, когато учениците излизаха от утринните си часове в учебното заведение, което може да побере до 1000 възпитаници. Не е ясно незабавно какъв брой деца са били в учебното заведение по време на детонациите.

Превод: СМ

ВАЖНО!!!!

Редакцията на и ПогледТВ

осведоми, че провежда посредством Клубовете „ Приятели на “ по предварителна поръчка срещи-дискусии в съответните градове по настоящи вътрешнополитически и геополитически тематики с

доцент Валентин Вацев, Боян Чуков, проф. Нако Стефанов, проф. Людмил Георгиев и други наши създатели и с екипа на редакцията.

Заявки изпращайте на email:

Заявки с изключение на от самите клубове могат да постъпват и от обособени читатели на и фенове на ПогледТВ.

Колкото повече самостоятелни поръчки има от един град, толкоз вероятността срещата в съответния град да се състои по-рано е по-голяма.

От редакцията на и ПогледТВ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР