Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната

...
Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната
Коментари Харесай

Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната награда на херцога на Единбург

Две девойки от Търговище са определени за посланици на Международната премия на херцога на Единбург. Селин Билгинова и Айсун Исметова от Първо СУ " Св.Седмочисленици " доближиха до сребърно равнище в Наградата - те към този момент са част от националния офис и имат право да дават хрумвания, оферти и рекомендации за активността на организацията, оповестиха от управлението на образователното заведение.

Девойките ще са в директна връзка с управителния екип на Наградата, ще имат специфични задачи, измежду които най-важната е да въодушевяват други младежи да се включат в интернационалната стратегия.

И през тази година общият брой на участниците от Първо СУ се усилва. На равнище " Бронз " са се присъединили 18 младежи. С помощта на своите ментори те развиват основни житейски и лидерски умения, допълват от учебното заведение.

" Програмата е мощен инструмент за развиване и самоусъвършенстване на младежите. Участвайки в нея, те опознават по-добре себе си, откриват кои са мощните им страни, срещат се с доста нови и забавни хора от целия свят и, не на последно място, се забавляват ", разяснява преподавателят Анета Милева, водач в младежката стратегия.

Първият награден участник от учебното заведение беше Никола Георгиев. Той споделя, че покореното бронзово равнище му е отворило доста порти: помогнало му е да се построи като персона и е запазил хубави мемоари от прекарването.

Международната премия на Херцога на Единбург е водеща младежка стратегия за личностно развиване и достижения . Тя работи интензивно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи . Межуднародната премия има три равнища - бронз, сребро и злато, в които участниците си слагат стимулиращи персонални цели, които с неизменност, насоки и поддръжка от опитни ментори би трябвало да реализират за избран интервал от време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР