Две момичета от Русе – 12-годишната Елена Узунова, ученичка в

...
Две момичета от Русе – 12-годишната Елена Узунова, ученичка в
Коментари Харесай

Две ученички са отличени за доблестна постъпка от ОДМВР – Русе

Две девойки от Русе – 12-годишната Елена Узунова, ученичка в Национално учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “, и 11-годишната Ванюша Касимова ученик на СУ „ Възраждане “ – получиха грамоти за доблестна постъпка от чиновниците на ОДМВР – Русе.

Децата заслужиха признанието и засвидетелстваното почитание от хората в униформи, поради достойното им държание в една елементарна привидно житейска обстановка.

По време на разходка в града двете приятелки намерили на скамейка в парк мъжки портфейл със солидна сума пари, персонални документи и банкови карти. След малко разискване какво и по какъв начин да създадат, с цел да бъде откритото върнато на притежателя, девойки вземат най-правилното решение и занасят движимостта в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе. Скоро по-късно служители на реда се свързали със  притежателя на изгубените пари и документи и му ги предали.

Елена и Ванюша бяха посетени в образователните си заведения от чиновници на ОДМВР – Русе. В Национално учебно заведение по изкуствата „ Проф. Веселин Стоянов “ гостуваха основен контрольор Пламен Първанов – шеф на Първо районно управление (на МВР), дружно със свои сътрудници от охранителна полиция и детската педагогическа стая, а в СУ „ Възраждане “ – основен контрольор Явор Янков – шеф на Второ районно управление (на МВР), дружно с сътрудници от аналогичните структури в районното ръководство. По време на срещите Елена и Ванюша получиха поздравления от чиновниците на реда и признателност за доблестната постъпка, заслужен образец за подражателство от дребни и огромни. Доброто образование, честността, честността и положителните каузи постоянно имат смисъл и съставляват стойностен модел на държание. Те насочиха своите поздравления и към фамилиите и учителите на децата.

Двамата началници на районни ръководства връчиха грамоти на ученичките, подписани персонално от шефа на ОДМВР – Русе, както и комплекти от тениска и шапка, носещи знака на регионалната дирекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР