Две момичета на 6 и 8 години останаха без баща

...
Две момичета на 6 и 8 години останаха без баща
Коментари Харесай

Момичета на 6 и 8 години останаха без баща след падане в асансьорна шахта - Общество

Две девойки на 6 и 8 години останаха без татко след рухване в асансьорна шахта. В началото на декември бащата и 6-годишната му щерка Гергана се качват в асансьор в блока, в който живеят в София. Засядат в него, откакто токът стопира. 

Докато момичето плаче от боязън, бащата прави опити да излязат, само че пада в асансьорната шахта от четвъртия етаж. На 30 декември мъжът умира в болница.

Настойник на двете девойки става баба им Ани. Майката не поставя грижи за тях. Съседка решила да направи акция - първо за лекуване на бащата, а по-късно - за децата, като се обърнала към фондация " Подай ръка за по-добро бъдеще ". След гибелта на татко си, в резултат на напрежението и шока се постанова детето да бъде прието в болница. Заради това бабата излиза в неплатен отпуск.

За по-малко от 12 часа хиляди хора " подават ръка " на фамилията, вследствие на което наемът от 350 лв. ще бъде заплатен до 2025 година В първите три часа са обезпечени пералня, готварска печка, училищен материали, спални комплекти и завивки и два тв приемника. Книжарница в София е дарила цялостен комплект образователни материали. Дарен е и преносим компютър. Поет е ангажимент в идващите дни да бъдат пуснати интернет и телевизия в дома на фамилията.

Адвокат ще ревизира всичко, обвързвано с заем, който бабата има, като той също ще бъде изплатен от доброволци.

Пред Нова ТВ дамата изясни, че не е очаквала толкоз доста хора да се отзоват. Допълни, че на 6-годишната Гери ѝ следва още веднъж да влезе в болница. 

Сега в акцията се събират хигиенични материали, дрешки и хранителни артикули.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР