Две момчета от Велико Търново намериха пари и документи и

...
Две момчета от Велико Търново намериха пари и документи и
Коментари Харесай

Момчета върнаха изгубено портмоне с пари на собственичката й, тя им даде 1/3 от сумата в него като подарък

Две момчета от Велико Търново откриха пари и документи и ги върнаха на собственичката. За жал сходни вести провокират удивление от страна на хората. 

Ростислав и Алек са намерили портфейла до момента в който се разхождали. 

Видяхме, че вътре има доста пари и доста персонални документи. Решихме незабавно да го върнем, тъй като в случай че на нас ни се бе случило, нямаше да е прелестно, в случай че не ни върнат портмонето, описват момчетата пред камераната на Нова тв. 

Не сме броили парите, просто видяхме, че са доста. Взехме решението, тъй като по този начин е човешко да се постъпи. Така е вярно, парите не са наши. А и не се знае тези пари на тази жена защо са й нужни,  показаха младежите. 

Жената си получи портмонето и ни изпрати 100 лв., с които двамата да се почерпим, описват младежите. 

Вече има решение и за подаръка. Момчетата имат желание да си купят облекла с тях. 

В портмонето ми имаше 312 лв.. Дадох им 100 лв. от тях, тъй като те би трябвало да получат освен похвали. Трябва да знаят, че добротата има и материално изражение. Благодаря и на момчетата, и на техните родители, на учебното заведение, и на служителите на реда. Цялото село беше учудено от постъпката на момчетата, тъй като всички знаем в какво общество живеем, описа собственичката на изгубеното портмоне. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР