Две момчета от училищния футболен отбор, които е хванат в

...
Две момчета от училищния футболен отбор, които е хванат в
Коментари Харесай

Част от блокирани в пещера в Тайланд деца вече са спасени

Две момчета от учебния футболен тим, които е заловен в капан в наводнена пещера в Тайланд, бяха избавени, заяви БНР. Представител на здравната ревизия и участник в избавителния екип, съобщи, че две от децата към този момент са изведени и че сега се намират в полева болница покрай пещерата, където са подложени на медицински обзор.

Спасителната интервенция по изваждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни продължава, предадоха международните организации.

В спасяването са включени 13 задгранични и петима тайландски водолази, както и петима морски пехотинци. Екипите от 3-4 дни репетират изваждането на момчетата:

" Упражняваха се по какъв начин най-добре да им оказват помощ да се измъкнат. Водолазите са измежду най-хубавите в света. Те идват от разнообразни страни с опит в тази сфера. Не желая да споделям имената им, само че доста от тях са от Европа. Ръководителите на тайландския екип желаеха помощ и тези, които бяха подготвени, се отзоваха ", съобщи командирът на избавителната интервенция Наронгсак Осотанакорн.

Той добави, че момчетата са в положително физическо и психическо положение. Извеждането им ще става поетапно - един по един, и по тази причина интервенцията може да отнеме два или три дни. Всяко дете ще бъде придружавано от двама водолази. Те ще би трябвало да вървят, да се катерят и да се гмуркат в цялостна мрачевина, като пътят им ще бъде направляван от въжета.

Децата и треньорът им ще бъдат спасявани поетапно, като всеки един от тях ще бъде придружаван от двама водолази. Единственият метод за измъкването им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения, и при въздух, в който кислородът не доближава. Именно поради липса на О2 в петък почина един доброволец.

Вчера локалните управляващи оповестиха, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи - равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни.

Дъждовният сезон обаче занапред стартира, по тази причина управляващите взеха решение, че не могат да чакат повече, защото има възможност водата в пещерата да се увеличи.

Същевременно американският бизнесмен и милиардер Илон Мъск предложи да се построи мини подводница за спасяването на момчетата. Той е изпратил свои експерти в Тайланд, които да оказват помощ в избавителната интервенция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР