Две момчета на 13 и 14 години са пребили до

...
Две момчета на 13 и 14 години са пребили до
Коментари Харесай

Две деца са пребили до смърт 61-годишен мъж в Хасковско

Две момчета на 13 и 14 години са пребили до гибел 61-годишен мъж след скандал в хасковското село Александрово. По-голямото момче е арестувано и упрекнато, само че по-малкото не носи наказателна отговорност по закон, оповестиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

Трупът на Димо М. бе открит в понеделник сутринта на тротоара, наоколо до къщата, в която живеел. Мъжът бил родом от село Узунджово, само че от години се преместил в Александрово. При аутопсията правосъдният доктор е установил, че гибелта е настъпила в резултат на мозъчен кръвоизлив, счупени шест ребра, кръвоизлив в коремната празнина и голям брой повърхностни рани и охлузвания по краката и ръцете. В хода на следствието е бил осъществен оглед на местопризшествието, конфискувани са материални доказателства, разпитани са очевидци и е назначена съдебномедицинска експертиза.

В издирването на причинителите са включени и психолози от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Криминалистите бързо стигнали до убийците. Оказало се, че това са две момчета от Александрово, а убитият живеел в дома на по-малкото от тях. 13-годишният е арестуван първи, а малко по-късно 14-годишното момче е намерено при родственици в симеоновградското село Тянево, където се укривало.

Установено е, че сред младежите и възрастния мъж избухнал скандал, който прераснал в нечовечен побой. На по-голямото момче е повдигнато обвиняване за това, че в съучастничество с наказателно неотговорно лице – 13-годишно момче, и като малолетен, съзнателно е умъртвил по изключително непосилен метод и с особена свирепост Димо М.

Спрямо него е постановено и задържането му за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР