Две момчета, на 12 и 14 години от Шумен, намериха

...
Две момчета, на 12 и 14 години от Шумен, намериха
Коментари Харесай

Деца върнаха намерени портфейл и телефон на шуменец

Две момчета, на 12 и 14 години от Шумен, откриха портфейл с документи, пари и мобилен телефон и ги предадоха в полицията в понеделник. Достойните шуменци са Валентин, предстоящ шестокласник и неговият другар Джанер. Щастливят притежател пък
се оказал 65-годишен мъж, който имал шанса положителни деца да намерят изгубеното от него.

Двете момчета си играли пред блок 1 на ул. " Ген. Драгомиров " и в един миг забелязали, че на скамейка до беседката, на която стоят, има мъжко портмоне и мобилен телефон. Отворили непознатата движимост, с цел да ревизират дали няма документи и видяли, че персоналната карта е на мъж, който не познават. Очаквали, че може да е техен комшия, само че не бил.

Изчакали към час притежателя да се върне на мястото, само че откакто не пристигнал никой, решили да предадат откритото в Полицейското ръководство. Дежурен служител на реда бързо се свързал със притежателя на портфейла. Момчетата изчакали 65-годишния мъж и персонално му предали портфейла и мобилния телефон. Шуменецът ги засипал с благодарности.

Валентин и Джанер са ученици на СУ " Панайот Волов " - Шумен. Вальо споделя, че желал да стане детектив. Запалил се към една игра. След положителната постъпка към този момент е видял и научил какви са дейностите на полицейските чиновници и какви документи оформят при предаване на открити движимости.

ОДМВР - Шумен благодари на децата за благородната постъпка и на родителите им, че са ги възпитали добре. Това е трети потрфейл открит и донесен в полицията от началото на месец юли.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР