Две момчета, които са помагали на полицията по време на

...
Две момчета, които са помагали на полицията по време на
Коментари Харесай

Заподозреният от Сотиря е викал Ще ме хванете, ама знаете ли кога преди да бъде заловен

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, описаха какво знаят за хипотетичния палач на 7-годишното момиче в Сотиря.

,,Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара. На връщане видяхме две коли на „ Гранична полиция”. След секунди чухме по какъв начин един от органите на реда сподели: ''Стой, не мърдай!'' Започнахме да го преследваме по черния път'', описа 19-годишният Тихомир пред Нова телевизия.

,,Полицаите ни споделиха, в случай че го забележим да сигнализираме незабавно и да го подгоним. Той мина около мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и съумях да го уцеля. Всички служители на реда потеглиха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че веднъж го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха'', уточни още 14-годишният Андон. Той показа, че през годините двамата са имали дрязги.

За случилото се ни описа и доброволецът Габриела Иванова, която също взела участие в акцията.

,,Едно момче беше на пръст разстояние от него. За малко да го хване. Мартин беше гол до кръста, с пълен спортен екип, с кантове в профил, държеше се за спортния екип, бягаше и сподели: ''Ще ме хванете, но знаете ли по кое време?'' и се смееше'', описа Иванова.

Мартин тръгнал към гората, споделя още Габриела. Преди да стигне там обаче се опитал да се укрие в двора на Тодорка и Дончо.

,,Аз перях. По едно време застана отсреща ми и ми направи знак с пръста да мълча. Викам му: ''Мартине, какво правиш ти бе?''. Ние го познаваме. Познавам майка му. Той вика „ Шшшт, мълчи”. Много се изплаших. Даже не видях от кое място дойде'', описа баба Тодорка.

Мартин е арестуван пред очите на Диян, който също се включва в преследването.

,,Казах му „ Спри се, стой се, ще стане по-лошо”. Обаче самият служител на реда стреля и май го рани. Той се стресна. И крещя ''Лягай на земята, тъй като ще те убият''. И той стартира да крещи ''Заклевам се, не съм аз'', сподели още Диян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР