Две млади изпълнителки на класическа музика за първи път се

...
Две млади изпълнителки на класическа музика за първи път се
Коментари Харесай

Премиерен дует в Дни на музиката в Балабановата къща

Две млади изпълнителки на класическа музика за първи път се събраха на сцена във фестивала " Дни на музиката в Балабановата къща " в Пловдив. Цигуларката Лия Петрова и пианистката Виктория Василенко сложиха началото на взаимен музикален план, който към този момент обрисува и бъдещото си развиване.


Лия Петрова и Виктория Василенко се познават още от ученическите години, когато учат в националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ". Впоследствие и двете се развиват стремглаво и стават феномени на младото потомство музиканти, които свирят на международни подиуми.
Лия Петрова: " Когато хората желаят да музицират дружно, нищо не може да ги спре. Получихме първата покана за взаимен концерт от Мила Павлова. " Виктория Василенко: " И сме доста щастливи, че имаше такава самодейност и такава покана. За нас това е едно отлично преживяване. Имаме предложения за още концерти, които предстоят. Предстоят концерти в Будапеща и Виена през ноември. "
Освен първата си среща на сцена Лия Петрова и Виктория Василенко направиха и първия си майсторски клас. И бяха впечатлени от уменията на дребни цигулари и пианисти от Музикалното учебно заведение в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР