Две министерства започват работа по създаването на оздравителен план за

...
Две министерства започват работа по създаването на оздравителен план за
Коментари Харесай

Еленко Божков и като зам.-министър иска да отворим тръшнатата врата на ”Газпром”

Две министерства стартират работа по основаването на възстановителен проект за „ Булгаргаз”. Целта е сдружението да има опция да заплаща нужните количества природен газ. Заради газовата рецесия в страната, служебното държавно управление разгласи, че още през идната седмица ще бъде разгласен търг за краткосрочни доставки на полутечен газ. България разполага със ресурси от синьо гориво до края на месец септември., сподели още той пред Нова телевизия.

Очаква се и решение на служебното държавно управление по проблема с към този момент контрактуваните количества от кабинета „ Петков”, а срокът е 19 август. Служебният зам.-министър на енергетиката и представител на спешния щаб Еленко Божков съобщи, че една от задачите на търга е хипотетично заменяне на количествата от 7-те танкера.

По думите на Божков доставките за България до месец септември тази година са уредени, само че под въпрос са идващите три месеца. „ Има един недостиг - 1/3 не ни доближава от това, което ни би трябвало – и със седемте танкера, и с азерския газ. Трябва да намерим за тези три месеца спомагателни количества и по тази причина се афишира този търг”, изясни заместник-министъра на енергетиката. Служебното държавно управление знаело, че контрактуваните танкери от кабинета на Кирил Петков ще ги има, само че не знаели дали, къде и против какви пари могат да бъдат разтоварени.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР