Две министерски оставки в рамките само на денонощие. След Дейвид

...
Две министерски оставки в рамките само на денонощие. След Дейвид
Коментари Харесай

​Политически трусове в Лондон

Две министерски оставки в рамките единствено на денонощие. След Дейвид Дейвис и Борис Джонсън подаде оставка. Британските медии към този момент спекулират за края на премиера Тереза Мей. Тя отстоява позицията за свободни търговски зони с Европейския съюз, а както и по-тесни контакти сред Общността и Кралството. В това критиците на Мей виждат слабото й място.

Вижте повече от специфичния ни делегат Ирина Цонева

Изненадващите събития тук през днешния ден следваха едно след друго. Само няколко часа откакто оставка подаде министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, тя беше последна и от оставка на английския външен министър Борис Джонсън. Именно по тази причина той не участва през днешния ден и на от дълго време оповестената среща на външните министри от страните членки на Берлинския развой с сътрудниците им от страните на Западните Балкани.

Бившият кмет на Лондон беше лицето на акцията за излизането на Англия от Европейския съюз. Двамата с министър Дейвис имат доста общо - свързва ги позицията за корав Брекзит. Очевидно ограниченията на кабинета на Тереза Мей срещат опозиция и в личните редици на английските консерватори.

Британският министър председател Тереза Мей остана без външен министър малко преди да се яви в Народното събрание, с цел да изложи новия проект за Брекзит, признат от кабинета в петък. Мей призна пред депутатите, че двете оставки от кабинета се дължат на разлики по проекта.
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Ние не сме съгласни кой е най-хубавият метод да осъществим общия ни ангажимент към резултата от референдума.
Новият проект на Лондон планува основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз. Критиците се притесняват от прекомерно тясно обвързване с Брюксел и измежду тях е основният договарящ, който се отдръпна.
Дейвид Дейвис, някогашен министър за Брекзит: Сега ние предлагаме да използваме едни и същи правила с Европейския съюз. Не еквивалентни, не сходни, а същите и това ще сътвори всевъзможни проблеми, в случай че желаяме да се отклоним към нещо по-различно.
Приемникът на Дейвис беше назначен мигновено. Досегашният министър на жилищното строителство Доминик Раб е деятел от лагера за овакантяване на Европейски Съюз. Водещият в този лагер Борис Джонсън напусна поста външен министър, откакто пресата писа за различия с премиера Тереза Мей. Проблемът с Брекзита няма да се реши с политически оставки, разяснява от Брюксел Доналд Туск.
Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: Когато става дума за Брекзит, политиците идват и си отиват, само че проблемите, които основават за народите си, остават.
Още една каша към този момент е предотвратена. Тереза Мей разгласи, че не се планува референдум за финалната договорка за овакантяване на Европейски Съюз. Датата за това овакантяване няма да се отсрочва. Тя е 29 март 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР