Две месеца недоволство. Как ще продължат протестите и какъв е

...
Две месеца недоволство. Как ще продължат протестите и какъв е
Коментари Харесай

Кога трябва да има избори - Антоанета Христова и Кольо Колев в спор

Две месеца неодобрение. Как ще продължат митингите и какъв е изходът от рецесията? Темата разясниха пред политическият психолог проф. Антоанета Христова и социологът Кольо Колев.
„ Ако кажем нашата версия, това значи да заемем позиция. Притеснявам се, че напоследък анализаторите се трансформират в блестящо знаме на една от двете страни , само че това не внася изгода за разбирането на процеса. Знам, че има война на тълкования и всеки пробва да се присвои моралната позиция, която му дава правото да бъде моралния победител., счита проф. Христова.
 Проф. Христова: Всичко, което се случва, е част от голяма хибридна война Проф. Христова: Всичко, което се случва, е част от голяма хибридна война
„ Всичко, което се случва през последните две години, е част от голяма хибридна война, която става на територията на Балканите и...
„ Голяма интерпретация е кой е народът? Едните споделят, че властта е дадена от народа, за това ние ще защитим народа от тези, които го нападат. Другите споделят, че те са народа и желаят смяна. Кое е правилно? Това се взема решение по един метод - избори ”, счита Кольо Колев.
Проф. Христова изясни, че легитимността се дефинира от избори, които в този момент са споделили каква да е структурата на държавното управление. Делигитимност пък било тогава, когато образуваното ръководство не може да взима решения и да прокарва политика. Към дадения миг това не се случва, счита тя и изрази мнение, че се злоупотребява с понятието народ.
„ Най-грубо са разграничени на две задълбочени в своята страст елементи. Изходът е избори, само че не в този момент . Ние си приказваме за обстановката в България. Цялата ни история е борба на други сили, а ние постоянно сме били по някакъв метод манипулирани от тях. Интересите на Балканите се преплитат, само че никой не приказва за това. Трябва да има историци и хора, които схващат от тези въздействия. Както и да не ни е боязън да приказваме за това ”, счита политическият психолог.
Кольо Колев изрази противоположно мнение. Той счита, че всеки си има своите ползи, само че това нямало отношение към изборите в България.
 Кольо Колев: Правителството постанова тотална тирания Кольо Колев: Правителството постанова тотална тирания
„ Дано митингите са сигнал за рухването на държавното управление, тъй като става въпрос за тотално налагане на демократура, т.е., диктатур...
„ Имаш основана рецесия, напрежение, проблем с легитимността на властта и оборване на нейното право да ръководи. Това е нещото, което виждаме на площада.
Стигнало се е до този вид напрежение, което би трябвало да бъде решено. Не виждам нищо неестествено, ненормално и нетипично да има предварителни избори ” , сподели политологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР