Две мероприятия посвети на Седмицата на гората(4-10 април) Общинско предприятие

...
Две мероприятия посвети на Седмицата на гората(4-10 април) Общинско предприятие
Коментари Харесай

Залесяване и почистване на нерегламентирано сметище извърши ОП “Разградлес“ в Седмицата на гората

Две мероприятия посвети на Седмицата на гората(4-10 април) Общинско дружество „ Разградлес “.

Традиционното залесяване бе осъществено в землищата на селата Дряновец и Балкански на обща повърхност 33 дка. В единия сектор се извърши попълване след залесяване предходната година, а в другия – ново залесяване. Общо 1100 фиданки едроразмерна топола бяха засадени край двете села.

Другата самодейност на общинското дружество шефът на „ Разградлес “ инж. Свилен Йорданов показа през днешния ден на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и на заместник-кмета Добрин Добрев. Колективът на предприятието извърши разчистване на нерегламентирано бунище в местността „ Старият бунар “ настрана от пътя Разград – Русе сред селата Гецово и Осенец. Само за няколко часа от чиновниците в „ Разградлес “ бе запълнен огромен резервоар за строителни боклуци. След разчистване на мястото бе подложен винил с надпис „ Нека бъде чиста гората! “ на български и на британски език. „ Искаме да спечелим за идеята повече хора, защото нерегламентираните сметища на горски територии не са малко, а това оставяме на децата и внуците си. Нека всеки си зададе въпроса какво прави за гората, от която получаваме и чист въздух, и дърва за отопление, билки, доходи. “ – съобщи Свилен Йорданов.

Табели с надписа „ Нека бъде чиста гората! “ ще бъдат сложени и на други места в общинските гори, където се открият сходни нерегламентирани сметища.

Инициативата на Оперативна програма “Разградлес “ получи поддръжка от Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и на заместник-кмета Добрин Добрев, които също приканват да опазваме гората чиста и да не изхвърляме боклуци на нерегламентирани за това места.

Освен тази активност и залесителните мероприятия Оперативна програма “Разградрес “ продължава и с обичайна си активност по доставяне на популацията с дърва за огрев – заяви Свилен Йорданов. От началото на годината са продадени на жителите на общината 14 000 кубика дърва, от тях към този момент са доставени 4 000 кубика. Свилен Йорданов предложи хората, които се отопляват на дърва, да декларират нужното им количество навреме, като изчакат и реда си за приемането им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР