Две любопитни театрални работилници - Смеха на сълзата със Силвия

...
Две любопитни театрални работилници - Смеха на сълзата със Силвия
Коментари Харесай

Пловдив почита великия Стефан Данаилов

 Две любопитни театрални работилници - " Смеха на сълзата " със Силвия Лулчева и " Думи в деяние " на композитора Асен Аврамов, включва програмата на фестивала " Сцена на кръстопът ".

Тази година театралният конгрес стартира на 11 септември, когато ще бъде почетен патронът и създател проф. Стефан Данаилов. След това ще бъде открит барелефът на фасадата на камерната зала на Драматичния спектакъл в Пловдив, която към този момент носи неговото име. Професора стартира театралната си кариера от Камерната сцена. Знакът, сътворен от скулптора Димитър Рашков, е направен от бронз в специфична леярна, поръчан и финансиран от Димитър Георгиев, който е дълготраен спонсор на форума. Изобразява с изключение на лицето, по този начин и ръката на Мастера и характерния му автограф.

Фестивалът продължава с министър председатели на книги, прожекции на филми, полемики до 21 септември, когато е формалното закриване. Студентите от последния клас на професора в НАТФИЗ ще изнесат спектакъла " Аплодисменти за Стефан Данаилов ".

Всички прояви ще са с безвъзмезден вход, само че с авансово получени от касата пропуски, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и ограничаването за гости на културни събития. Представлението на студентите на Ламбо ще бъде с билети по 10 лв..

Мотото на 24-тото издание на " Сцена на кръстопът " е " Театъра. Гордостта ". По традиция своята поддръжка за фестивала дават Министерството на културата и Община Пловдив, както и спонсори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР