Две лица, включително и кметът на пловдивския район "Северен", са

...
Две лица, включително и кметът на пловдивския район "Северен", са
Коментари Харесай

Иван Гешев: Иво Прокопиев и Цветан Василев може да не се харесват, но имат общи интереси


Две лица, в това число и кметът на пловдивския регион "Северен ", са привлечени като обвинени за присъединяване в корупционни схеми . Става дума за търговия с въздействие. Повече детайлности ще има в утрешния ден. Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова тв зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Случаят "Младост " наложи да разбираем всичко, което не бе в услуга на следствието. В резултат на това се получи един непряк резултат, който не бе изключително добър. В Пловдив направихме едно показно - по какъв начин работят службите и прокуратурата. Опитахме се да създадем всичко допустимо, с цел да не се повтори резултатът от "Младост ", съобщи още Гешев.

"Хората са внимавали, пазеха се и правеха един куп други неща, с цел да не се повтори резултатът. А резултатът е мощни присъди, даже на първа инстанция ", добави той.

Според Гешев процесът с Иванчева се е политизирал като в това има защитна версия на избран кръг хора, интервенция на политически ползи, както и на олигархични такива: "Никой не се интересува от случая "Младост ", като се изключи самите подсъдими. Просто избран кръг хора желаят да реализират разнообразни ползи. Всяко оклеветяване, компрометиране и какво ли не още на съответни проверяващи и на прокуратурата, естествено, че усъвършенства ситуацията на един куп други обвинени и затруднява работата на цялата правосъдна система. Делото "Младост " се употребява за компрометиране на избрани благоприятни условия. Ние сме страната на неограничените благоприятни условия, не Съединени американски щати,. Само в нашата страна подсъдими за корупция в изключително огромни размери могат да вършат следствие на зам.-главния прокурор ".

" Общодостъпно е, че Иво Прокопиев и Цветан Василев може да не се харесват, само че имат общи ползи - прокуратурата да бъде показана като един сатрап. Вижте избрани медии, които гравитират към тези два кръга. Хората може да не се харесват, само че те имат общ интерес - да си решат проблемите с правораздаването. Те си оказват помощ - директно, а от време на време непряко ", разяснява Гешев.

На въпрос дали мястото на основния прокурор съставлява интерес за него, той отговори: "На 99% нямам предпочитание да вземам участие в такова съревнование . Нека не ме нервират, тъй като мога да премисля, в случай че продължат да ме нервират ".

Казуса "Арабаджиеви " той разяснява по този начин: "Мина мярката на кмета от Божурище, който е арестуван. След час някъде се чака и мярката на Арабаджиева. Движим се много бързо, както виждате ".

"Гордея се с хората, с които сме сътрудници - със профилираните структури, с КОНПИ, Министерство на вътрешните работи, ДАНС. Тези хора са честни, корави и това ме кара да се гордея, че съм техен сътрудник ", означи Иван Гешев.

Той означи, че КОНПИ работи и действа добре. "Не е в полза на жителите е тази комисия да не работи. Може да е в полза на други хора ".

" За случая КТБ действителна развръзка ще има , когато бъдат импортирани наказателни присъди. Този човек, който се укрива по делото, доста добре знае какво го чака. Той контактува с юристите си. Но да вярваш, че в страна от Европейски Съюз е по-несигурно, в сравнение с в Сърбия, тази теза е смешна ", съобщи Иван Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР