Две лица, свързани си Олимпийските игри са с положителни тестове

...
Две лица, свързани си Олимпийските игри са с положителни тестове
Коментари Харесай

Covid-19 налази и Олимпиадата

Две лица, свързани си Олимпийските игри са с позитивни проби за ковид, оповестиха публично от организационния комитет на игрите в Токио. Вирусът е открит при състезател, дошъл от чужбина, и при друго лице, обвързвано с организацията на надпреварата.

В същото време се акцентира, че с цел да се подсигурява дискретност, персоналните данни на инфектираните няма да бъдат разкрити.

Организаторите пуснаха единствено информация, съгласно която 14-дневната карантина, открита от разпоредбите, към момента не са минали от влизането в страната и на двамата инфектирани. Те също по този начин не се намират в олимпийското село в Токио, само че местоположението им не се показва.

До момента COVID-19 беше открит при спортисти от няколко страни, пристигнали в Япония - от Израел, Уганда и Сърбия. Тези случаи обаче бяха обявени от локалните медии или от районните управляващи, отговарящи за оборудванията за краткотрайно настаняване на спортисти преди игрите. Организационният комитет за първи път разгласи публично за инфектирани лица.

По-рано стана ясно, за инфектиран чиновник на съветския олимпийски тим - теляк на женския отбор по ръгби-7. Състезателките, които са на лагер в град Мунаката в югозападната част на Япония, са под карантина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР