Две линейки са били изпратени за ранените, в тежко състояние

...
Две линейки са били изпратени за ранените, в тежко състояние
Коментари Харесай

Четирима са пострадалите при взривовете, жена е с тежки изгаряния

Две коли за спешна помощ са били изпратени за ранените, в тежко положение е и 40-годишен мъж
Четирима души са потърпевши при гърмежите в складовете за фойерверки край Елин Пелин. Най-сериозно е ранена жена на към 30 години, заяви пред  шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

Пострадалата е призната в шокова зала на незабавното лечебното заведение. По думите на д-р Димитров дамата е със 70% изгаряния, а по-късно служебният министър председател заяви за 85%. 

За останалите ранени към момента няма информация, като се изключи че единият от тях е мъж на към 40 година в тежко положение с трета степен изгаряния.

Той, както и дамата, са настанени в реанимация и лекарите се борят за животите им. 

Сигналът за гърмежа в " Спешна помощ " е постъпил в 18:35 ч. Информацията била за четирима потърпевши, като към мястото неотложно са изпратени коли за спешна помощ. Те не са били позволени незабавно до мястото поради опасност от нови гърмежи.

Всички огромни лечебни заведения в София - " Пирогов ", ВМА, " Св. Анна ", са предизвестени и са в очакване да бъдат настанени потърпевши от пожара в Елин Пелин, в случай че има потребност, разгласи пред публицисти в Елин Пелин заместник-министърът на опазването на здравето доцент Петко Стефановски, който е на място в Елин Пелин, дружно със служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и представители на виновните институции.

Стефановски уточни, че двамата, настанени в " Пирогов ", са в противошокова зала. Двамата са обгорели и обгазени. Колегите работят непрестанно. Състоянието на един подобен потърпевш се мени всяка една минута, добави той. Заместник-министър Стефановски предложи на всички жители да си поставят кърпи при излизане и да си затворят прозорците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР