Две коренно различни версии за случай с 9-годишно дете и

...
Две коренно различни версии за случай с 9-годишно дете и
Коментари Харесай

Спешна помощ отишла да помогне на дете, но не казала на семейството, че дошла

Две радикално разнообразни версии за случай с 9-годишно дете и реакцията на " Спешна помощ " бяха оповестени в ефира на Нова телевизия.
От страна на дядото и бабата, които застанаха пред камера, беше разказано, че от " Спешна помощ " са се забавили и нямало съответна реакция. Диспечерът през телефон 112 т.е. здравното лице споделил, че нямало свободен педиатър и в последна сметка била викната " частна " " Бърза помощ ".
Говорителят на " Спешна помощ " в София Катя Сунгарска обаче даде друга версия – че на 45-тата минута пристигнала кола за спешна помощ, като тя се засякла с екипа на частните лекари, а педиатър бил открит на 10-тата минута, само че нямало незабавно кола за спешна помощ, която да го вземе. Сунгарска сподели, че нямало свободни екипи и че обаждащите се не прецизирали с второ позвъняване дали има утежняване на положението на детето. Имало било и позвъняване 6 минути след първия сигнал, като с него се правели спомагателни разяснения от диспечер на " Спешна помощ ".
На въпрос какво в последна сметка става, че бабата и дядото не схващат за пристигналата кола за спешна помощ на " стандартната " " Спешна помощ ", отговорът беше – " частните " сътрудници ни споделиха, че са поели случая и екипът ни отиде при друго, чакащо детенце. Не стана ясно обаче по какъв начин лекарите са се разбрали, че става въпрос за еднакъв случай. Не знам дали можете да си визиите какво е да обслужваш София с 13 незабавни екипа, акцентира Сунгарска. А бабата на момиченцето уточни, че схваща компликациите, само че помоли за по-човешко отношение - да вземем за пример да се бяха обадили от " Спешна помощ " и да кажат, че са се разбрали с частните си сътрудници кой да поеме случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР