Две колонии в Русия ще бъдат закрити поради намаляване на

...
Две колонии в Русия ще бъдат закрити поради намаляване на
Коментари Харесай

Две колонии в Русия ще бъдат закрити поради намаляване на броя на осъдените

Две колонии в Русия ще бъдат закрити заради понижаване на броя на наказаните. През миналата година броят на лишените от независимост в Красноярския край доста понижа, по отношение на което беше взето решение за закриване на две наказателни колонии в района. Това заяви за РБК комисарят по правата на индивида в Красноярския край Марк Денисов.
Говорейки по-рано през днешния ден на съвещание на районния заксобрание, Денисов означи, че с изключение на намаляването на броя на пандизчиите, броят на жалбите за ГУФСИН в района е намалял с една четвърт спрямо миналата година. Той отдаде това на изпращането на пандизчии на специфични интервенции.

„ В същото време означавам и една тревожна наклонност.

Еднократното огромно понижение на броя на наказаните в специфичните интервенции накара някои да рапортуват на върха за нуждата от закриване на съветските пенитенциарни институции за оптимизация и икономисване на средства. Още тази година в нашия район ще бъдат закрити редица институции. Сред най-известните са институциите в Арейски и Хромадске “, сподели омбудсманът

Според него колониите за тези селища в действителност са градообразуващи предприятия.

„ Какво ще се случи с жителите, с инфраструктурата на тези селища и с мощния веществен комплекс на самите институции е огромен въпрос. Войната рано или късно ще завърши, всичко ще се върне към естественото, тъй като обществената конструкция на обществото не се е трансформирала. След пет години ще имаме свръхлимити, нарушение на правата на наказаните. И ще би трябвало трудно, с тройно по-големи разноски да построяваме нови пенитенциарни институции в района “, добави той.

 

Източник: РБК-Украйна / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР