Две картини от колекцията на Роналд Перелман - милиардерът, който

...
Две картини от колекцията на Роналд Перелман - милиардерът, който
Коментари Харесай

Картини на Рембранд и Миро събраха близо $50 млн. на онлайн търг

Две картини от сбирката на Роналд Перелман - милиардерът, който продава активи от своята капиталова империя - бяха продадени за 28,8 милиона паунда, или 37,3 милиона $. Така картините към този момент са благосъстоятелност на Sotheby`s.

77-годишният Перелман беше анонимният продавач на творбите на Джоан Миро и Анри Матис на виртуален търг, показват пред Bloomberg хора, които са добре осведомени с неговата сбирка.

Картините са оценени от 28 милиона до 42 милиона паунда.

Джош Власто - представител на капиталовата компания на Perelman MacAndrews & Forbes, отхвърли коментар по тематиката. Същото направиха и от Sotheby`s - английска мултинационална корпорация със седалище в Ню Йорк, която е един от най-големите брокери в света на изобразителното и декоративно изкуство, бижутата, недвижими парцели и колекционерска активност.
 Джоан Миро, Joan Miro, Джоан Миро, Peinture (Femme au chapeau rouge)
Джоан Миро, Joan Miro, Джоан Миро, Peinture (Femme au chapeau rouge)

Нарисувана през 1927 година, " Peinture (Femme au chapeau rouge) " на Джоан Миро беше продадена за 22,3 милиона паунда, в границите на прогнозния диапазон на предварителната продажба. Произведението, в миналото благосъстоятелност на художника Александър Калдър, провокира 11-минутна война на наддаване сред две страни с огромен интерес към картината.

Картината на Анри Матис от 1942 година " Danseuse dans un interieur, carrelage vert et noir " беше продадена за 6,5 милиона лири - под ниската граница на оценката, откакто притегли единствено един наддавач.

Преди търга, който се предаваше онлайн от Лондон, Sotheby`s подреди трети наддавачи, които да слагат неприемливи за другите играчи предложения и за двете картини, като по този метод дейно си подсигуряват придобиването им.

Иначе по-рано в хода на търга беше продаден дребен автопортрет на Рембранд, който доближи до 14,5 милиона паунда, в границите на прогнозния диапазон. Според Sotheby`s работата от 1632 година е била продадена за 650 паунда през 1970 година.
 Рембранд, автопортрет
Рембранд, автопортрет

На търга беше продадено и нереално платно на Бриджит Райли, наречено " Cool Edge ". Платното беше пуснато от борещия за оцеляване авиопревозвач British Airways. В последна сметка платното донесе 1,9 милиона паунда, надминавайки високата оценка.

По-рано този месец Власто съобщи, че Перелман - чиито фондове обгръщат козметика, фармацевтични артикули и бизнес услуги - преглежда варианти, в това число освобождение на избрани активи, " поради промени в света както обществено, по този начин и стопански ".

Миналата седмица частната капиталова компания KPS Capital Partners съобщи, че е подписала съглашение за придобиване на AM General - производител на Humvee и един от най-големите активи на Перелман. Стойността на договорката обаче остана неразкрита.
 Картина на Клод Моне се продаде за $110,7 милиона на търг
Картина на Клод Моне се продаде за рекордната сума от $110,7 милиона на търг

Тя се трансформира в най скъпо-продадената му творба
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР