Две камери, микрофон, скромно осветление, кадри от социалните мрежи и

...
Две камери, микрофон, скромно осветление, кадри от социалните мрежи и
Коментари Харесай

Изгонената звезда на Fox News се завърна с шоу... в Twitter

Две камери, микрофон, непретенциозно осветяване, фрагменти от обществените мрежи и най-скандалният закостенял тв водещ на нашето време - от това се състоеше дебютът на обществената мрежа Twitter като различна видео платформа. Съдейки по първите резултати, огромното завръщане на напусналия Fox News Тъкър Карлсън е триумф както за него, по този начин и за Илон Мъск - гледано е десетки милиони пъти.

Контекст : Тъкър Карлсън е една от звездите на американската консервативна журналистика. В шоуто си по Fox News той намерено поддържаше Доналд Тръмп и съдружниците му и се изказваше ласкаво за съветския президент Владимир Путин, а също така даваше естрада и на разнообразни тайни теории.

В края на април той изненадващо слезе от ефир на фона на мегаделото, в което компанията Dominion потърси от Fox News отговорност за изказванията, че нейните машини за гласоподаване са били употребявани за манипулиране на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година
 Fox News се раздели с Тъкър Карлсън... и с над $500 млн. от пазарната си стойност
Fox News се раздели с най-скандалния си водещ... и с над $500 млн.

Акциите на медийната група понесоха тежък удар след новината, че той слиза от ефир

В хода на делото като доказателства бяха показани групови чатове с присъединяване на Карлсън и други лица на медията, от които се схваща, че надалеч от прожекторите водещият има напълно друг мироглед. Например, там той твърди, че " буйно " ненавижда Тръмп, а президентският му мандат е бил " злополучие ". Fox се наложи да платят рекордните 787 млн. $, с цел да не се стигне до правосъден развой.

Детайли : Първият епизод на Tucker on Twitter ( " Тъкър в Twitter " ) е дълъг малко над 10 минути, като той евентуално е сниман в дома на водещия. В рамките на това време ставаме очевидци на монолог, в който:
Още към 55-тата секунда Карлсън е оповестил, че взривяването на веца в Украйна, провокирало невиждани наводнения, е дело на Киев и Русия е най-големият пострадал ( - б.р.); Медиите са подложени на критика за нежеланието си да се съмняват в формалния разказ на най-различни събития; Водещият афишира, че съществува извънземен живот и Съединени американски щати употребяват открити в остатъци от НЛО технологии, като никой не обръща внимание на някогашен боен шпионин, който оповестява за всичко това (сюжетът в действителност намира място в, а и към момента не е ясно до каква степен изказванията на Дейвид Гръш дават отговор на действителността - б.р.).
Иначе казано, имаме пред себе си типичен сегмент от токшоу на Тъкър Карлсън - само че с много по-нискобюджетна продукция. През по-голямата част от времето виждаме водещия единствено в непосредствен проект, видео покритията са с ниско качество, а втората камера в края на видеото демонстрира, че той самичък си мести аутокюто.

Ep. 1
— Tucker Carlson (@TuckerCarlson)
Всичко това, явно, не е проблем за феновете. От качването на първия епизод досега на издание на този материал, гледанията са над 45 млн.

Още нещо : Дебютът на Карлсън е значим както за личната му кариера, по този начин и за бъдещето на Twitter. Илон Мъск през последните години е във все по-лоши връзки с медиите и прогресивните политици в Съединени американски щати и по този начин консервативното дясно се трансформира в негов натурален съдружник.

Много alt right деятели получиха право да се завърнат в Twitter след смяната в собствеността на обществената мрежа, а в това време медии като BBC и NPR, въпреки и за малко, се оказаха със подобен статут като държавните медии от страни като Русия и Китай - явен знак какво мисли Мъск за тях.
 Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми
Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми

Мъск позволи качване на двучасови видеа на платените сметки

За да сътвори " твърдо ядро " от симпатизанти на американската десница в Twitter, той би трябвало да им даде обичаното им наличие - политческите токшоута от телевизионния и радио ефир. Очевидно се случва точно това - видеото в Twitter години наред беше мощно неглижирано, до момента в който в този момент потребителите с Blue абонамент могат да качват до 120 минути клипове с високо качество.

Would be great to have shows from all parts of the political spectrum on this platform!
— Elon Musk (@elonmusk)
Мъск показа в профила си първия епизод от шоуто на Карлсън с коментар: " Ще е отлично на тази платформа да имаме шоута от всички елементи на политическия набор! ".

От друга страна : Колкото и добре да наподобяват числата след дебюта на телевизионния водещ в новото му амплоа на влогър, има някои значими въпроси, които остават без отговор. Какво тъкмо значат 45 млн. гледания? Самият Мъск преди време съобщи, че се брои всяка поява на клипа в потока на даден консуматор - а надалеч не всички по-късно са му отделили 10 минути от своето време.

Даже и да банкет, че пилотният епизод се е справил добре, не би трябвало да се подценява резултатът на зрителското любознание, който не е дълготраен. Много почитатели на Карлсън бяха разочаровани от него, откакто стана ясно, че отвън прожекторите има разнообразни визии от тези, които демонстрира на екрана. Той занапред ще би трябвало да ги убеждава да му гласоподават доверие.
 Twitter към този момент коства единствено 33% от покупната си цена
Twitter към този момент коства единствено 33% от покупната си цена

Този бизнес на Илон Мъск по никакъв начин не върви

Видео експанзията на Twitter пък би трябвало да се преглежда в подтекста на останалите процеси в платформата, която съгласно скорошни разбори коства едвам една трета от парите, които Илон Мъск даде за нея предходната есен. Инвеститорите към този момент на всеослушание се питат дали той не би трябвало да се концентрира върху останалите си бизнеси и по тази причина е доста значимо той да им покаже триумфи и то скоро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР