Две жени в изключително тежко състояние, след адската катастрофа край

...
Две жени в изключително тежко състояние, след адската катастрофа край
Коментари Харесай

Борят се за живота на 2 жени, които пострадаха тежко при катастрофата край Лесово

Две дами в извънредно тежко положение, след адската злополука край Лесово през вчерашния ден, бяха превозени от ямболската болница с военния аероплан "Спартан " до столицата. Лекарите в "Пирогов " вършат всичко допустимо за живота им, само че рискът остава, заяви нощес при настаняването им здравният министър.
Нощта е минала умерено и за двете потърпевши, оповестяват от пресцентъра на "Пирогов ". И двете пациентки остават със постоянни витални индикатори. Продължават да са поставените под интензивно мониториране, реанимационен надзор и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лекуване на "Пирогов ".
Останалите ранени са настанени в Ямболската болница. Техният е брой е 9, те са настанени в три отделения.
"Двете пациентки, които са в "Реанимация ", са в тежко, само че устойчиво положение. Надявам се нещата да се развият удобно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали умерено нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия ", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично поделение ", те са под интензивно наблюдаване, защото са главно с контузии на главата ", съобщи зам. -директорът на болничното заведение доктор Валентин Вълчев.
Той, дружно с шефа, са били известени към 6 часа сутринта за тежък случай с близо 20 ранени. Създадена е нужната организация. Около 9,30 часа всички потърпевши са били диагностицирани и приети в болница. Минути по-късно е дошъл и здравният министър, който е основал нужната организация за превозване на двете незабавни пациентки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР