Две жени в Иран бяха арестувани, след като мъж ги

...
Две жени в Иран бяха арестувани, след като мъж ги
Коментари Харесай

Иранец хвърли кисело мляко по две жени без хиджаб

Две дами в Иран бяха задържани, откакто мъж ги поля с кисело мляко, тъй като не носеха хиджаб в магазин в североизточния град Шандиз, заяви организация Мизан.

Видеозапис от случая от четвъртък демонстрира по какъв начин мъж се доближава до една от дамите, която не носи хиджаб, първо приказва с нея, по-късно взема кисело мляко и го излива върху главата й. Веднага по-късно залива с кисело мляко главата на другата жена, която е била с нея, също без хиджаб.

Мъжът е задържан за нарушение на спокойствието, написа " CNN ". Собственикът на магазина получи предизвестие, тъй като не предизвестява дамите да носят хиджаб.

От есента в Иран не престават митингите, провокирани от гибелта на млада кюрдка Махса Амини в ареста, където е отведена, тъй като съгласно полицията е прикрила косата си погрешно.

При митингите починаха стотици хора, в това число десетки членове на силите за сигурност. Властите назовават ​​протестите " протести ", проведени от чужбина.

Вчера президентът на Ислямска република Иран Ебрахим Раиси още веднъж прикани иранските дами да носят воал, тъй като това е „ религиозно обвързване “.

Министерството на вътрешните работи на Иран приканва жителите да се опълчват на непокритите дами. Подобни насоки през последните десетилетия насърчиха хардлайнерите да атакуват дамите и да не носят отговорност за това, което провокира голям брой реакции в развитите демокрации по света.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР