Две жени в единствения затвор за жени в Ню Джърси

...
Две жени в единствения затвор за жени в Ню Джърси
Коментари Харесай

Затворнички забременяха от транс жена в женски затвор в Ню Джърси

Две дами в единствения затвор за дами в Ню Джърси са забременяли, откакто са правили секс с транссексуални пандизчии, определящи се като " дами ".

Бременните дами, които не са разпознати, са настанени в пандиза Edna Mahan в Клинтън, който губернаторът на Ню Джърси разгласи, че възнамерява да закрие предходната година.

Шефовете на пандиза споделиха, че и в двата случая актът е бил по взаимно единодушие.

Не е ясно дали дамите са правили секс с еднакъв транссексуален пандизчия или става въпрос за двама разнообразни пандизчии. Edna Mahan приютява 27 транссексуални пандизчии и общо над 800 дами.

Също по този начин не е ясно в каква фаза са двете затворнички и дали възнамеряват да продължат със съответните си бременности. Образувано е следствие.

Поправителното заведение стартира да настанява транссексуални " дами " - в това число тези, които към момента не са се подложили на интервенция за промяна на пола - предходната година.

Това пристигна като част от съглашение след дело, заведено от транссексуална " жена " и Американския съюз за цивилен свободи (ACLU) в Ню Джърси.

Правният шеф на ACLU Жана ЛоЦицеро отбрани политиката във вторник, заявявайки, че подсигурява, че правата на транс-затворниците не са нарушени.

„ Това е в сходство със мощните антидискриминационни закони на Ню Джърси, които предотвратяват дискриминирането и издевателството въз основа на полова еднаквост “, сподели тя пред локалния вестник.

Edna Mahan, единственият женски затвор в Градинския щат, не изисква от транссексуалните пандизчии да продължат с интервенция за смяна на пола, с цел да бъдат настанени в поправителния дом.

Изпълнителният шеф по външните работи на Министерството на поправителните въпроси Дан Спераца също сподели пред NJ.com, че бременните дами са се занимавали с сексуален акт непринудено, след няколко обвинявания за малтретиране в пандиза.

„ Докато МПР не може да разяснява никакви съответни дисциплинарни или жилищни решения, които могат да бъдат прегледани в светлината на тези събития, Департаментът постоянно си резервира всички благоприятни условия, с цел да подсигурява здравето и сигурността на лицата, които са под стража “, сподели Спераца.

През 2021 година двама пандизчии от Edna Mahan заведоха дело с искане за анулация на политиката за полова еднаквост, откакто се твърди, че са били унизени от транссексуални пандизчии.

Жените също по този начин настояват, че транссексуалните пандизчии са взели участие в полова интензивност с цисджендър (така либералите в Съединени американски щати назовават естествените хетеросексуални лица с ясна полова еднаквост, бел.р.) пандизчии.

Критиците на съглашението с ACLU настояват, че мярката е още едно задължение за държавен затвор, който е станал очевидец на тревожни известия за малтретиране и обезчестяване от охранители през последното десетилетие.

Синдикатът, представляващ поправителните чиновници в заведението, издаде изказване, в което осъди политиката, позволяваща на транссексуални дами да бъдат затворени в Edna Mahan.

„ Ние се противопоставихме на тази смяна в политиката, вярвайки, че това ще бъде пагубно за общото население от пандизчии, настанени в Edna Mahan, и също по този начин ще донесе спомагателен стрес на нашите поправителни служители на реда, назначени в тази институция “, сподели президентът на съюза пред NJ.com.

Edna Mahan стартира да настанява транссексуални пандизчии през юли 2021 година вследствие на правосъдно дело, заведено през 2019 година от транссексуална " жена ", която сподели, че е била принудена да живее в затвори за мъже в продължение на година и половина.

Политиката също по този начин предлага по-голяма отбрана за транссексуалните, интерсексуалните и небинарните хора в щатските затвори, най-важното като ги настанява въз основа на пола, с който се разпознават, а не съгласно пола, избран при раждане.

Затворниците могат да дават информация за своята полова еднаквост когато и да е по време на лишаването от независимост, според разпоредбите.

Други отбрани включват едноклетъчен корпус, до момента в който се вършат дефинитивни избрания на корпуса; да може пандизчията да се къпе настрана от другите затворници; правото да вземат участие в решенията за жилище и да апелират тези решения, както и възбрана за физически прегледи за установяване на гениталния статус на лишените от независимост.

Ще бъдат неразрешени претърсвания или прегледи със събличане на транссексуални " дами " от мъже служители на реда. Политиката ще се поддържа минимум една година, съгласно ACLU.

Съгласно изискванията на съглашението " дамата ", разпозната в правосъдните документи като Соня Доу, също е получила 125 000 $ обезщетение и 45 000 $ за адвокатски възнаграждения и няма да бъде изправена пред никакви наказания по отношение на нахлуване, осъществено в пандиза през май 2019 година

„ Когато бях заставен да пребивавам в мъжки затвори, бях ужасяващ, че няма да изляза жив. Тези мемоари към момента ме преследват “, сподели " дамата " Доу в изказване предходната година.

„ Въпреки че към момента сънувам кошмари по това време, е облекчение да знам, че вследствие на моя опит Министерството на поправителните каузи на Ню ДЖърси одобри основни промени в политиката си, тъй че никой човек не би трябвало да бъде подложен на ужасите, които оцелях ", твърди то.

През последните години Една Махан се бореше с отчети и репортажи за необятно публикувани злоупотреби и систематични провали.

Десет надзиратели в пандиза са изправени пред наказателни обвинявания, произлизащи от хипотетично нахлуване против пандизчии, в това число транссексуална " жена ", през януари 2020 година

Няколко поправителни чиновници в пандиза се признаха за отговорни или бяха наказани за полово принуждение и непозволено държание през последните години, а предходната година отчет на Министерството на правораздаването заключи, че чиновниците не са подхванали дейности, с цел да предотвратят необузданото принуждение в институцията, макар че са наясно със систематични проблеми.

Комисарят по корекциите Маркъс Хикс подаде оставка след отчета. Губернаторът Фил Мърфи сподели, че скоро по-късно ще затвори пандиза.

Докладът откри, че няма задоволително камери и че в едно складово помещение без камера за наблюдаване е лежал матрак.

Надзирателите постоянно са наричали пандизчиите с пренебрежителни имена, образно са коментирали външния им тип и са отбелязвали половите им пристрастености.

Докладът също по този начин откри, че когато пандизчиите оповестяват за корист, отговорът може да бъде ответен, като пандизчиите се подлагат на скенери за телесни отвори и по-късно се слагат в изолираност.

На фрагменти, оповестени по време на следствието, се вижда по какъв начин изцяло бронирани затворнически надзиратели бият пандизчии, пръскат ги с пикантен спрей и ги влачат от килиите им.

Твърди се, че един пандизчия е бил ударен 28 пъти, съгласно щатските прокурори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР