Две жени са задържани при акция на Главна дирекция Борба

...
Две жени са задържани при акция на Главна дирекция Борба
Коментари Харесай

ГДБОП задържа две жени за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Две дами са арестувани при акция на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) против трафика на хора за полова употреба, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена в края на предходната седмица, след получена информация за хора, които набират и транспортират зад граница дами и мъже за полова употреба. Данните са докладвани на Софийската районна прокуратура и е формирано досъдебно произвеждане.

При осъществени претърсвания са открити и конфискувани мобилни телефони, портативни компютри, бележници с водени доклади. Според първичните данни при набиране на жертвите, причинителите обещавали приемането на ежедневна сума в евро или 50% от цената на предлаганите услуги.

Задържаните са привлечени към наказателна отговорност и са арестувани за непрекъснато в ареста.

В средата на юни в Плевен беше арестуван 37-годишен мъж, упрекнат за трафик на хора. По данни на прокуратурата на разнообразни дати през интервала от януари до ноември на 2020 година, във Франция 37-годишният набирал и транспортирал към Франция дами, употребявани за развратни дейности и милостиня. В един от случаите обвиненият е работил в съучастничество с различен мъж. Пострадалите дами са от градовете Плевен, Сливен и Варна. Определението на съда предстои на тъжба и митинг, показват от прокуратурата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР