Две жени са убити при атака с хладно оръжие в

...
Две жени са убити при атака с хладно оръжие в
Коментари Харесай

Тийнейджър уби две жени в училище в Швеция

Две дами са убити при офанзива с хладно оръжие в учебно заведение в шведския град Малмьо. Предполагаемият причинител е 18-годишен възпитаник, който е арестуван. Той е бил въоръжен с нож и секира, оповестяват няколко шведски медии.

По време на нападението в учебното заведение е имало възпитаници, които подготвяли мюзикъл.

Жертвите са служителки на образователното заведение. Според локални медии, хипотетичният причинител самичък се обадил на незабавна помощ, а по-късно признал, че направил нахлуване с нож.

Заподозреният е задържан без усложнения малко след идването на първия патрул, съгласно данни от полицията.

" Двете потърпевши дами са откарани в болница, само че животът им не е могло да бъде избавен ", оповестиха управляващите.

" Това е безусловно извънредно ", разяснява шефът на учебното заведение Фредрик Хемменсьо пред вестник " Афтонбладет ".

Инцидентът е станал в новата пристройка на учебното заведение, което е учредено през 1406 година, когато папата издава привилегийно писмо, позволяващо неговото създаване и употреба. Първоначално учебното заведение има за цел да образова локалните младежи в християнската теория и латински.

" Първият полицейски патрул, дошъл на място, е съумя да арестува обвинен мъж. Полицаите са видели, че има потърпевши. Така към този момент имахме повече информация, която сочи за осъществено съществено закононарушение и че в учебното заведение се е случвало принуждение ", сподели представителят на полицията Нилс Норлинг пред Агенция Франс Прес.

До момента не е открит претекст.

След оглед на местопроизшествието и разпит на очевидци управляващите са уверени, че обвиненият е работил самичък.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР