Две жени са починали в Пловдив от усложнения след прекарани

...
Две жени са починали в Пловдив от усложнения след прекарани
Коментари Харесай

Две жени починаха от усложнения след пневмония

Две дами са умряли в Пловдив от затруднения след прекарани пневмонии. Те са били с тежки съпътстващи болести. Според основния здравен контрольор лекар Ангел Кунчев, въпреки че не са правени проби, има подозрение, че са прекарали грип.

От Здравната ревизия в Пловдив бяха безапелационни, че повода за съдбовния край не е грипен вирус.
Снимка: btvnovinite.bg
Грипната вълна се разраства – 10 са към този момент областите, в които заболяването е в своя пик. От през днешния ден в зараза са Пловдив и Добрич. Те се причисляват към областите Бургас, Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Силистра, Шумен и Ямбол. Утре следва да бъде оповестена зараза и в Софийска област.
10 области към този момент са в грипна зараза В 593 учебни заведения в страната няма да се учи поради грипа, осведомиха от МОН
От на следващия ден учениците в Пловдив са в грипна почивка. Тя ще продължи до петък. През кабинетите на персоналните лекари в региона минават приблизително по 100 души дневно. Основните недоволства са за висока температура и кашлица.
Пропуснатият през грипната почивка материал ще се преструктурира Дните без образователни занятия няма да бъдат отучвани
4-годишната щерка на Антония също има типичните за грип признаци. Майката незабавно я е завела на доктор поради оповестената грипна зараза в региона.
Снимка: btvnovinite.bg
„ От през днешния ден е доста друго, в сравнение с предходната седмица, имам възприятието, че през събота и неделя всичко живо се е изпоразболяло – огромни и малки”, разяснява доктор Мария Рашкова, педиатър в V-то ДКЦ-Пловдив.
Снимка: btvnovinite.bg
Пулмолози поучават да не чакаме на опашки пред лекарските кабинети, тъй като те са развъдник на вируси. Медиците поучават незабавно да се приложи лекуване с противовирусен медикамент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР