Две жени пострадаха при тежък инцидент край Девня. Те бяха

...
Две жени пострадаха при тежък инцидент край Девня. Те бяха
Коментари Харесай

В тежко състояние са жените, чиято кола беше премазана от бетонна плоча край Девня

Две дами пострадаха при тежък случай край Девня. Те бяха затиснати в автомобила си от срутила се върху тях бетонна плоча от защитна естакада. Инциденът е провокиран от тежкотоварен камион с едрогабаритен товар, който е закачил една от подпорните греди на оборудването. Спасителната интервенция за изваждане на дамите от смачкания автомобил продължи с часове. Те са в болница в тежко положение.

Все още институциите се пробват да схванат за какво се е случил случаят. Жените се намират в операционните зали на МБАЛ " Света Анна ", като им предстоят много тежки интервенции.

Съроъжението е благосъстоятелност на содовия цех в Девня и предназначението му е да защищава колите от падащия от горната страна варовик. От завода споделиха за Българска национална телевизия, че два пъти в годината се вършат специфични инспекции на оборудването и до момента не е имало проблеми. В момента се вършат замервания, които ще открият до каква степен то е безвредно, с цел да могат да минават коли под него. В момента придвижването по пътя Суворово - Девня се реализира през село Кипра.

Шофьорът, провокирал сриването на бетонната плоча, е превозвал с камиона аварирал трактор към ремонтна база в село Тополи. Малко след 9 часа, минавайки под защитната естакада на пътя Суворово - Девня, водачът не е решил височината на товара. Превозваният трактор e закачил една от подпорните греди, което провокирало сриването на тежката бетонна плоча.

Тя безусловно премазва предната част на движещия се зад камиона автомобил, в който пътуват две дами - майка и щерка. Те са на 61 и на 41 години. На мястото на случая незабавно са пристигнали екипи на полицията и на " Гражданска отбрана ". Изпратен е и кран, с който да бъде повдигната плочата.

Двете дами останаха затиснати сред смачканите ламарини часове наред. По-възрастната беше извадена от колата към 11.30, по-младата час и половина по-късно. Пострадалите са превозени до Варненската многопрофилна болница " Св. Анна ". Те имат тежки контузии на крайниците и на вътрешните органи.

Шофьорът на камиона работи към компания " Пътища и мостове ". Управителят Росен Колелиев съобщи, че курсът до ремонтната им база в село Тополи е изцяло легален и лидерът има всички нужни документи за транспорта на извънгабаритния товар.

" Ще бъде назначена такава експертиза, която ще откри все още на прекосяване под оборудването каква е била височината на състава от пътни транспортни средства и транспортирания товар, за изясняване виновността и надлежно скоростта на транспортираното средство ", сподели основен комисар Петко Камбуров - шеф на бранш „ Пътна полиция ", Варна.

От Агенция " Пътна инфраструктура " обявиха, че съгласно нормативната уредба не се изисква слагането на пътен знак, за прекосяване на транспортно средство с височина до позволените 4 метра и 20 сантиметра, защото височината на естакадата е над 5 метра.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР