Две жени от персонала на детска градина Вяра в пловдивския

...
Две жени от персонала на детска градина Вяра в пловдивския
Коментари Харесай

Проверки в кухните на детските градини в пловдивския район Южен

Две дами от личния състав на детска градина „ Вяра " в пловдивския регион „ Южен " са уволнени, поради систематични обири на хранителни артикули от градината. Кражбите са открити откакто директорката се усъмнила, че с храната на децата се злоупотребява. Случаят предизвика инспекции в кухните във всичките детски градини на територията на региона.

Пловдив

Директорката на детската градина открила кражбата откакто видяла по какъв начин чиновниците изхвърлят чували,пълни с килограми месо и риба, в кофата за боклук. Усъмнила се, че по този метод от детската градина се изнасят храни годни за приложимост. Направената проверка посочила, че има доста артикули в остатък, съхранявани в шкафовете на кухненския личен състав.

Борислав Инчев - кмет на регион „ Южен ": Ако се водят 10 кг. месо, то с изключение на 10 кг. месо има още 1 или 2 кг, които стоят налични. В хладилника, в който би трябвало да се съхранява киселото мляко сега, в който нашите чиновници вършат проверката е трябвало да има 8 или 10 кофички кисело мляко. Те откриват над 50 и няколко. Това на нас ни дава съображение да считаме, че в избран интервал от време са били влагани по-малко артикули от тези, които е трябвало да бъдат вложени.
Директорката на детската градина отхвърли коментар с претекста, че по случая се води следствие. Двете дами, хванати да крадат, към този момент са освободени от работа. Предстои да има още уволнения на кухненски личен състав.
Борислав Инчев - кмет на регион „ Южен ": Недопустимо, изключително, когато става въпрос за деца да бъдат осъществявани такива дейности, тъй като, в случай че се потвърди тогава значи, че в действителност децата и родителите са били ощетявани.
За да няма повече сходни случаи, най-малко три пъти в седмицата ще бъде правена изненадваща проверка на определена група артикули в пловдивските детски градини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР