Две жени от едно семейство в Аджисан махала в Пловдив

...
Две жени от едно семейство в Аджисан махала в Пловдив
Коментари Харесай

Откриха две заразени жени с Covid-19 в пловдивската Аджисан махала

Две дами от едно семейство в Аджисан махала в Пловдив са с позитивни проби за ковид. Това са първи два случая на инфектирани в квартала.
От Областният щаб прецизираха, че първият случай е обявен преди два дни. Пациентката на 70 години е настанена за лекуване в УМБАЛ „ Пловдив ". От през днешния ден е известно, че с Covid-19 е и нейната придружителка на 51 години. Тя е в по-леко положение и се лекува у дома.
В момента се търсят контактни на инфектираните. От Областния медицински щаб оповестяват, че са до момента направените проби няма други позитивни. От през днешния ден махалата има засилено полицейско наличие.
"Категорично не става дума за огнище, подхванати са всички ограничения - противоепидемични, и по отношение на контактните. В непрекъсната връзка сме с РЗИ и Министерство на вътрешните работи, разгласи регионалният шеф Дани Каназирева.
Eкипи на Министерство на вътрешните работи са имали среща с ромски водачи, с цел да призоват хората да си останат по домовете до неделя вечер. По думите на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Йордан Рогачев болестта е пристигнала в Пловдив от завърнал се от Германия, който към този момент е бил инфектиран.
Кварталът ще бъде дезинфекциран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР