Две жени от две села в община Търговище са сред

...
Две жени от две села в община Търговище са сред
Коментари Харесай

В две села в община Търговище има нови случаи на заразени с коронавирус

Две дами от две села в община Търговище са измежду новозаразените у нас с ковид. Те са поданици на Буховци и Подгорица, били са на лекуване в здравни заведения в Разград и в София, заяви регионалният шеф Митко Стайков на конференция на Областния щаб в Търговище. Болните са настанени в Инфекциозното поделение на МБАЛ- Търговище. И двете имат съпътстващи болести, изолирани са в независими стаи.
Жената от Подгорица е на 58 година Първоначално е била настанена в Първо вътрешно поделение, с голям брой болести, измежду които и онкологично. До 1 юни е била на химиотерапия в столицата. Приета е в болничното заведение в Търговище на 11 юни - във връзка на болесттите й и с двустранна пневмония. Прехвърлена е в Инфекциозното поделение, осведоми секретарят на РЗИ доктор Марин Йовов. Издирен е водачът на такси, с който се е придвижила от София до селото.
Във Вътрешното поделение е осъществена цялостна стерилизация. Десет души от личния състав и 13 пациенти ще бъдат изследвани с по два теста и сложени под карантина. В отделението ще работят останалите лекари, в случай че се наложи - на 24-часови наряди, добави основният доктор на МБАЛ-Търговище доктор Иван Светулков.
Жената от Буховци е на 51 година Последно тя е била на хемодиализа в болничното заведение в Разград, където е приета в болница в неврологичното поделение. Медиците в Търговище са били предизвестени, взети са предварителни ограничения.
Митко Стайков уточни, че са издирени контактните на двете дами. Изследват се и ще бъдат сложени под карантина и наблюдаване. В обитаемоте места има екипи на полицията, РЗИ и общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР