Две жени на 53 и 43-годишна възраст засега са в

...
Две жени на 53 и 43-годишна възраст засега са в
Коментари Харесай

Една жертва, две жени в неизвестност и един ранен след взрива в „Арсенал”

Две дами на 53 и 43-годишна възраст към този момент са в неопределеност при гърмежа в цеха в цех „ Арсенал ”.
Не се знае дали те са живи или са умряли.  Не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж. В момента пътува група от профилиран отряд за битка с тероризма, които ще обезопасят периметъра и ще управляват интервенцията по почистване на останките и търсене на двете дами. Това съобщи пред медиите Тодор Деянов, който е апелативен прокурор на Пловдив.

Вследствие на гърмежа е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата служащи в цеха. Цехът е тотално опустошен, сподели Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала наоколо до цеха. Тя е с черепно-мозъчна контузия.

Инцидентът е станал в Завод 4 завод номер 150 към 11.06 часа през днешния ден. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е неотложно досъдебно произвеждане, което се следи от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е шеф промяна на цеха.

Причината за гърмежа не е ясна, добиха от прокуратурата. Дължи се на нарушаване на софтуерните правила, свързани с сигурност на труда, считат те. Смяната е почнала в 7.40 и следва следствие кои правила са нарушени.

В цеха са се произвеждали произведения, свързани със звуково-светлинни резултати. Не става субстанции за бойно предопределение, а по-скоро от рода на фойерверките.

На прилежащите здания при гърмежа има счупени стъкла. Окръжният прокурор Дичо Атанасов съобщи, че следствието ще се организира от Национална следствена работа. Законовият период за следствието е двумесечен. Предстои да бъдат назначени и направени голям брой експертизи, евентуално той ще бъде продължен. В момента няма съображение за прекъсване на работата на завода. Няма заплаха и от замърсяване на въздуха над града в резултат на гърмежа. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР