Две жени лиснаха червено-оранжева супа върху бронираното предпазно стъкло на

...
Две жени лиснаха червено-оранжева супа върху бронираното предпазно стъкло на
Коментари Харесай

Екоактивистки лиснаха супа върху „Мона Лиза“ в Лувъра


Две дами лиснаха червено-оранжева чорба върху бронираното защитно стъкло на " Мона Лиза " на Леонардо да Винчи в парижкия Лувър, протестирайки за правото на " здравословна и устойчива храна ", видя публицист от Агенция Франс Прес.

" Кое е по-важно? Изкуството или правото на здравословна и трайна храна. „ Вашата земеделска система е болна. Нашите фермери умират на работа “, редуваха се в изказванията си двете, застанали пред картината.

Протестът е осъществен на фона на демонстрациите на френските фермери, настояващи по-добро възнаграждение, налози и регулации. Премиерът Габриел Атал в петък разгласи няколко ограничения, само че блокирането на пътищата продължава в разнообразни елементи на страната.

Действието в неделя е продължение на поредност от сходни прояви на екоактивисти против световноизвестни картини с искане за повече дейности за последователно унищожаване на изкопаемите горива и отбрана на планетата. Съответно това не бе първото нахлуване против " Мона Лиза ". През май 2022 година 36-годишен мъж хвърли къс с яйчен крем по нея, тъй като художниците не се фокусирали задоволително върху „ планетата “, само че дебелата стъклена бариера защищити творбата. /БГНЕС, АФП
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР