Две жени, които чакат , ще получат животоподдържаща терапия. Осигурено

...
Две жени, които чакат , ще получат животоподдържаща терапия. Осигурено
Коментари Харесай

Осигуриха скъпоструващо лекарство на две жени, чакащи белодробна трансплантация

Две дами, които чакат, ще получат животоподдържаща терапия. Осигурено им е лекарство за един месец и са настанени за проучвания в столичната болница " Лозенец ", заяви Българска национална телевизия.
Росица Малинова чака за белодробна трансплантация. Миналата есен поведе борба за живот. Обяви обществено, че не може да получи безвъзмездна животоподдържаща терапия от здравната каса, тъй като е пълнолетна. " Искам да благодаря на донорите, които ми помогнаха да стартира лечението предишния месец и избавиха живота ми ", споделя Росица. На апела за помощ откликна и здравният министър. Инициира незабавни законодателни промени, които дават опция на Здравната каса да покрива лечението на всички пациенти с муковисцидоза.
 Защо е отказано лекуване на 22-годишно момиче, чакащо белодробна трансплантация? Защо е отказано лекуване на 22-годишно момиче, чакащо белодробна трансплантация?
Росица Малинова е 22-годишно момиче от Пазарджик, което чака белодробна трансплантация. Тя алармира Българска национална телевизия за отхвърли от лекуване, който...
" Това в действителност е една дребна победа. Аз чакам лекарството да ни бъде обезпечавано освен този месец или в идващите три, а досега, в който можем да се трансплантираме ", добавя Росица. Битката продължава. Този път - да бъде обезпечена опция за белодробна трансплантация на чакащите българи. " Вярвам,че в развоя на тази година ще бъдат направени много стъпки в позитивна посока. Министерството има ресурсите и пълномощията да се оправи трайно с този проблем, както са дали обещание ", споделя Росица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР